latinica  ћирилица
12/09/2014 |  17:54 | Autor: TANЈUG

Čović pod istragom zbog novca za stanove na KiM

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je 25. avgusta istragu protiv bivšeg šefa Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojše Čovića i još pet osumnjičenih da su nezakonito prisvojili više od 850 miliona dinara, namijenjenih kupovini stanova i izgradnji objekata za raseljene sa KIM.

 Naredba za sprovođenje istrage tereti šest osumnjičenih da su u toku 2003, 2004. i 2005. godine nezakonito prisvojili više od 850 miliona dinara. 
 Njima se stavlja na teret da su izvršili krivična djela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.
 Do sada je saslušano četvoro osumnjičenih i to A.R., B.R., I.Š. i D. K, precizira se u saospštenju i napominje da je istraga pokrenuta povodom krivične prijave koju je protiv osumnjičenih podnijelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.
  Današnji "Blic" prenio je da su stambeni objekti na Kosovu trebalo da budu u naselju Lamela u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici i da je plan je napravljen 2002. godine, a ugovori potpisani 2004. i to sa rokom izgradnje od 12 meseci.
  Stanovi, međutim, nisu izgrađeni, a umjesto stanova, danas je na lokaciji predviđenoj za zgrade samo betonska ploča koju djeca koriste kao igralište.