latinica  ћирилица
29/11/2014 |  18:25 | Autor: RTRS

Vojvodina: Nismo dužni državi

Uprava superligaša iz Srbije ekipe Vojvodine oglasila se saopštenjem povodom, kako ističe, iznošenja podataka u medijima, da je klub u blokadi 293.290.025,00 dinara s namjerom da javnost upozna sa činjeničnim stanjem.
FK Vojvodina - Foto: Screenshot
FK VojvodinaFoto: Screenshot

Novosađani naglašavaju da ukupno dugovanje klubova i iznos blokade nisu iste kategorije, i ne pokazuju ukupna finansijska zaduženja, prenose Novosti.

"Što se tiče navedene blokade FK 'Vojvodina', ističemo da je ona nastala neovlašćenim puštanjem mjenice, i to za nepostojeći i izmišljeni dug, sa željom da se opljačka i destabilizuje. To je bivše rukovodstvo kluba omogućilo nekome, ko zbog takvih i sličnih zloupotreba u privredi, ima već preko 10 krivičnih prijava! Sudskim putem, već nekoliko mjeseci, pokušavamo da se zaštitimo od ovakvih kriminalnih radnji i želimo da nastavimo sa transparentnim i zakonskim poslovanjem, za šta smo dobili zvaničnu pohvalu UEFA za finansijski fer plej. Naša Uprava od ljetos radi na finansijskoj stabilizaciji kluba, ulažući maksimalne napore da se ponaša odgovorno prema državi i zaposlenima, a ističemo i činjenicu da smo izmirila sve svoje obaveze prema državi, to jest, da ne dugujemo ni po kom osnovu ni dinar, kao i da je pre tri dana isplaćena novembarska plata, što ide u prilog tome da, strategija kojom se klub vodi, već daje vidljive rezultate. Naslijeđena dugovanja su od 2007. godine, i teško je u kratkom vremenskom periodu izmiriti sva višegodišnja dugovanja. Nadamo se da će zvanični državni organi odreagovati u interesu pravde i sporta", stoji u saupštenju uprave Vojvodine