latinica  ћирилица
19/01/2015 |  16:41 | Autor: RTRS

Dušan Tadić za RTRS: Ostvario sam "klinačke" snove (VIDEO)

Srpski fudbaler, Dušan Tadić, jedan je od najzaslužnijih što je ekipa Sautemptona, najprijatnije iznenađenje u engleskoj Premijer ligi. Mnogi su ga već proglasili za najbolje pojačanje sezone.

Razgovarao: Aleksandar Kolunija

U razgovoru za RTRS, Tadić je govorio o sjajnim igrama tima sa juga Engleske.

"Za sada ide sve kako treba. Nadamo se da će tako i da se nastavi. I mene ali i sve u klubu, iznenadile su dobre igre. Novi trener, novi igrači, nova ekipa. Najprijatnije smo iznanađenje. Idemo utakmicu po utakmicu i videćemo na kraju sezone gde ćemo biti. Trenutno smo treći na tabeli, ali iskreno, verujem da Sautempton može biti među četiri najbolja tima i da na taj način obezbedimo Ligu šampiona."

Tadić je u centru pažnje svjetskih medija dospio golom koji je postigao na Old trafordu, kojim je Sautempton pobijedio Mančester junajted, prvi put nakon 1988. godine.

"Bio je neverovatan osećaj dati gol na „Old trafordu“ Mančester Јunajtedu. Pa o tome sam maštao kao klinac. Dobili smo jako bitnu utakmicu i na tabeli pretekli direktnog konkurenta, a pre toga smo dobili i Arsenal, koji smo takođe pretekli. Tako da za sada ide sve kako treba i samo moramo tako da nastavimo."

Za kratko vrijeme, Tadić je postao jedan od ljubimaca navijača Sautemptona. Na legendarnom stadionu „Sent Meri“ često se sa tribina čuje „Ooooooo Duuušaaaan Taaaaadiiiić“.

"Imamo jako dobre navijače, jedne od najbučnijih u Engelskoj. Daju nam veliku podršku, što nas čini još jačim. Imam dobar odnos sa njima i poštuju mene i zemlju iz koje dolazim."

Tadić je izgradio i sjajan odnos na holandskim stručnjakom na klupi Sautemptona, Ronaldom Kumanom.

"Mislim da će Kuman veoma brzo postati trener nekog velikog kluba. Bio je sjajan igrač, ali je i kao trener vrhunski. Super je u svakom smislu, želi uvek da dominiramo na terenu, da igramo dobar fudbal. Pravi je trener i pravi je čovek."

Reprezentacija Srbije je loše krenula u kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo, ali Tadić vjeruje da srpski tim može do baraža.

"Loše smo počeli, da ne kažem katastrofalno. Oduzeli su nam bodove, nismo odigrali neke utakmice kako treba, ali dobro, šta da se radi. Moramo da dignemo glavu i nadamo se da ćemo uspeti barem da izborimo baraž. Јoš uvek je sve u našim rukama. Došao je i novi selektor, tako da se nadam najboljem."

Razgovor sa Tadićem nismo mogli da završimo, a da ne spomenemo veliki broj navijača iz Republike Srpske, koji podržavaju fudbalsku reprezentaciju Srbije.

"Znam da imamo veliki broj navijača u Republici Srpskoj i da nas prate i podržavaju kad kod igramo. Njihova podrška, naravno, puno nam znači. Veliki pozdrav za sve njih i nadam se da će nastaviti da nas podržavaju i drago mi je da je tako. Imam dosta prijatelja u Srpskoj."

Karijera Dušana Tadića je primjer za sve mlade fudbalere. Nije srljao, sve je strpljivo gradio i na taj način je stigao do toga da ga danas smatraju jednim od najboljih ofanzivnih igrača u Engleskoj.