latinica  ћирилица
19/10/2024 |  14:32 | Autor: Agencije

Borac uoči derbija: Opasan vezni red Željezničara

Fudbaleri Borca nastavljaju s dobrom igrom, pa nakon mečeva sa Veležom i Igmanom, tokom reprezentativne pauze, sada ih očekuje derbi sa ekipom Željezničara u 10. kolu Premijer lige BiH.
FK Borac - Foto: Ustupljena fotografija
FK BoracFoto: Ustupljena fotografija

Duel starih rivala na programu je u nedjelju od 19.45 časova, a svoja očekivanja pred susret sa timom iz Sarajeva iznijeli su trener crveno-plavih Mladen Žižović i lijevi bek Sebastijan Erera.

– Očekuje nas prvenstvena utakmica sa Željezničarom koji ove sezone ima velike ambicije. To su pokazali i na otvaranju prvenstva. Vrlo dobro su se pojačali na svim pozicijama, promijenili su pola tima i doveli mnogo iskusnih igrača koji znaju da igraju ovu ligu, koji znaju kako se igraju ovakve utakmice. Iskustva imaju najviše u u veznom redu, takođe u napadu sa Sulejmanom Krpićem znaju da budu opasnost svakom klubu u ligi, pa tako i ovdje – kaže Žižović.

- Utakmice između Borca i Željezničara su godinama bile prava sportska poslastica i derbi. Tako će vjerovatno biti i sutra, te ovom prilikom još jednom pozivam navijače da nas podrže na našem putu. Nadam se da će tako biti i želim im se zahvaliti za sve ono što nam pružaju u proteklom periodu - ističe Žižović.

Zgusnut raspored je krenuo za Banjalučane, praktično će cijeli oktobar i dio novembra igrati po dva meča sedmično, ali Žižović se nada da će crveno-plavi izdržati pakleni ritam i ostvariti dobre rezultate.

- Utakmice koje su iza nas bile su veoma teške sa svih aspekata, jer smo igrali dvije utakmice u reprezentativnoj pauzi i ostali bez igrača koji su nastupali u svojim selekcijama. Oni su se naknadno priključivali i odradili na vrhunski način, te ostvarili dvije pobjede. Nalazimo se pri samom vrhu, želimo da dobru igru iz Konjica još jednom potvrdimo kvalitetnom partijom i dođemo do tri boda koja će nas još više učvrstiti na toj poziciji, da dišemo za vratom trenutno vodećem Zrinjskom. Јoš jednom kažem, naše ambicije su tri boda, no moramo biti fokusirani i obazrivi. Mislim da je najjači dio Željezničara vezni red koji ima dosta iskustva. Moramo ih neutralisati i nadam se da će tako i biti – dodao je trener Borca.

Zgusnut raspored i ritam već uzimaju maha kada je riječ o spremnosti igrača zbog povreda.

- Već od ranije znamo da smo Vukovića izgubili za ovu polusezonu. Јednog bitnog igrača u koncepciji tima. Grahovac takođe nije u konkurenciji za ovu utakmicu, vidjećemo danas kakvo je stanje sa Despotovićem. Imamo još nekoliko rovitih i bolesnih igrača. U svemu ovome ćemo izabrati najboljih 11 koji će tražiti tri boda - zaključio je Žižović.

Nezamjenjiva uloga u svim susretima Borca je lijevi bek Sebastijan Erera koji u posljednje vrijeme pokazuje sjajnu formu, a Kolumbijac očekuje nastavak dobrih partija svojih saigrača i u nedjeljnom susretu.

- U sutrašnjoj utakmici očekujem da uz dosta borbenosti i zalaganja dođemo do dobrog rezultata i tri boda. Takođe, očekujem i veliku podršku navijača, da će biti dosta brojniji nego na prethodnim mečevima, a to će nam biti dodatni vjetar u leđa. Učinićemo sve da dođemo do cilja i da se mirno okrenemo evropskim izazovima - dodao je Erera.