latinica  ћирилица
20/01/2015 |  15:01 | Autor: RTRS

"Težina lanaca 2" - 22. i 23. januara u Banjaluci

Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci, Unija studenata RS i Kulturni centar Banski dvor organizovaće u četvrtak i petak, 22. i 23. januara, tri besplatne projekcije dokumentarnog filma "Težina lanaca 2" Borisa Malagurskog.

Projekcija 22. januara održaće se u Kulturnom centru Banski dvor sa početkom u 18.00 časova, a 23. januara održaće se dvije projekcije u Domu omladine sa početkom u 17.00 i 19.30 časova, najavljeno je iz Unije studenata.

Film "Težina lanaca 2" bavi se neoliberalnim reformama na prostoru Balkana nakon raspada Јugoslavije i uticajem tih reformi na ekonomiju, medije, vojsku, kulturu, obrazovanje i politiku.

"Malagurski vjeruje da svojim filmom može da pokrene ljude na akciju, da počnu da vjeruju u snagu ličnog doprinosa napretku društva u kome žive. Zagušeni crnim hronikama i licemjerjem neoliberalizma, željni optimizma i ambijenta u kome možemo da razvijamo naše potencijale, studenti Republike Srpske ovim će dati podršku mladom režiseru da nastavi putem kojim ga vode njegova uvjerenja", poručuju iz Unije studenata.

Boris Malagurski će prisustvovati  svim projekcijama!