latinica  ћирилица
20/01/2015 |  18:18 | Autor: RTRS

Odredom El Mudžahid komandovao vojni vrh tzv. Armije BiH (VIDEO)

I večeras ekskluzivno objavljujemo navode iz dokumenata o zločinima nad Srbima, ali i zločinačkoj jedinici El Mudžahid, koje potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo već danima dostavlja Tužilaštvu BiH. Ono što je danas u svijetu poznato kao generator terorizma, u BiH su tokom rata bili dobročinioci koji su dopremali oružje i ratnike mudžahedine pod maskom humanitarne pomoći, dokazuje dokumentacija odlazećeg potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe.

Mirsad Kebo će sutra u 12 časova biti u Tužilaštvu BiH, ali u međuvremenu već danima dostavlja hiljade i hiljade stranica, od kojih mnoge nose u naslovu naziv Službena tajna ili strogo povjerljivo.

Iz hiljada stranica, večeras objavljujemo dokumente o dolasku mudžahedina u BiH i naoružavanju muslimana BiH u organizaciji zemalja sponzora terorizma, ali i dokumente koji nesporno pokazuju da je vojni vrh Armije BiH komandovao odredom El-mudžahid.

Odred El mudžahid bio je pod direktnom komandom Rasima Delića i to pokazuje Delićeva naredba o formiranju i mobilizaciji odreda. Naredba o pohvali mudžahedina za, kako stoji, izvanredne rezultate na području Zenice i Vozuće, gdje su odsijecali glave zarobljenicima, takođe od komandanta tzv. Armije BiH, govori da je bio upućen i u način na koji alahovi ratnici operišu.

Dolazak mudžahedina, kako je objašnjeno u dokumentu kriznog štaba muslimana iz Hrvatske- “Radi dopremanja humanitarne pomoći“ obavljan je preko Merhameta uz potpis muftije zagrebačkog, Ševke Omerbašića. Ili kao novinara preko veze Minhen-Milano u organizaciji Abdulahima Maktoufa.

Istraga NATO-a o 20 humanitarnih organizacija akreditovanih od UNHCR-a koje su djelovale u BiH, pokazala je i kako su naoružavani.

U najmanje dva slučaja “Organizacije za pomoć zemljama trećeg svijeta“, i Iranskog crvenog polumjeseca stoji da su bile maska za dopremanje oružja. Za IGASE, kao i MIIM da su bile pod pokroviteljstom ili infiltrirane od strane mudžahedina.

Njihova uloga u ratu u BiH, vidljiva je iz računa o isporukama. Samo u jednom dokumentu o nabavci preko Agencije za pomoć zemljama trećeg svijeta-a navedeno je: 20 hiljada kalašnjikova, 15 miliona metaka, 16 hiljada raketa i minobacačkih granata. Drugi spisak sadrži, između ostalog, protivavionske rakete “Strela i iglo“ vrijednosti oko 30 miliona maraka. Čovjek za kontakt u većini slučajeva je Hasan Čengić. U jednom dokumentu vidljivo je da je naručilac oružja i to za 18 miliona maraka, lično Alija Izetbegović .

Oružje je, kako pokazuju dokumenti, kontiunirano nabavljano tokom rata, uz saglasnost susjeda Hrvatske i Slovenije, preko čijih teritorija je vršen transport. Da su organizacije sa njihovim akreditacijama služile za dolazak mudžahedina i dopremanje oružja, znali su u i UNHCR ali i vladama zapada. U izvještaju NATO navedeno je da je Klintonova administracija zadržala pomoć vrijednu 200 miliona dolara preko UNHCR-a, dok se ne uvjere da su Iranci napustili zemlju.