latinica  ћирилица
20/02/2015 |  10:54 | Autor: SRNA

Lagumdžija: Radikalizam počinje gdje se vrijednosti društva zaustave

Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija poručio je u Vašingtonu da radikalizam i nasilni ekstremizam počinje tamo gdje se društva zajedničkih vrijednosti zaustave.
Zlatko Lagumdžija - Foto: SRNA
Zlatko LagumdžijaFoto: SRNA

Na poziv američkog državnog sekretara DŽona Kerija, Lagumdžija je na ministarskom sastanku Bijele kuće za borbu protiv nasilnog ekstremizma učestvovao u diskusiji o temi suočavanja sa društvenom, ekonomskom i političkom marginalizacijom, uključujući integraciju manjinskih zajednica.

"Radikalizam i nasilni ekstremizam se zaustavljaju tamo gdje društva zajedničkih vrijednosti počinju, pa potom mirno i odlučno idu naprijed", rekao je Lagumdžija.

U okviru ministarskog sastanka održano je nekoliko panel diskusija o različitim temama, a učesnicima se na početku obratio predsjednik SAD Barak Obama, saopšteno je danas iz Ministarstva inostranih poslova /MIP/ BiH.

Skupu u Vašingtonu prisustvovali su predstavnici više od 60 zemalja, multilateralnih organizacija, privatnog sektora i civilnog društva.

Tokom boravka u Vašingtonu Lagumdžija je razgovarao sa državnim sekretarom SAD DŽonom Kerijem i njegovim zamjenikom Tonijem Blinkenom, kao i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Brajanom Hojtom Јiom, a imao je i niz susreta sa ministrima i drugim učesnicima ovog skupa.