latinica  ћирилица
06/03/2015 |  10:51 | Autor: Mondo

Portland ostao bez Metjusa

Portland Trejlblejzersi su u sinoćnjem meču protiv Dalasa (94:75) na duži period ostali bez Veslija Metjusa, jednog od najboljih trojkaša lige.

Metjus se povrijedio sam, prilikom polaska u dribling i odmah se moglo naslutiti da ga očekuje višemjesečna pauza. Snimkom je ubrzo konstatovana ruptura Ahilove tetive.

"Taj pokret sam napravio stotinama hiljada puta. Osjećaj je kao da te je neko jako šutnuo. Nadao sam se da ću vidjeti nekoga iza sebe, ali nije bilo nikoga...", opisao je Metjus situaciju početkom treće četvrtine.

Bek koji je ove sezone, a i u cijeloj NBA karijeri, ubacivao 39 odsto šuteva za tri poena, do sada je važio za jednog od najspremnijih igrača lige. U vrijeme kada se utakmice propuštaju za svaku sitnicu, pa i odlukom trenera da povremeno odmore nosioce igre, Metjus je u četiri od svojih pet punih sezona nastupio na svakom meču.

I ove sezone bio je "starter" u svih 60 mečeva Portlanda, koji će nadalje morati da se snađu bez njegovih 16,1 poena i 3,7 skokova po utakmici.

Dodatni peh za Metjusa je što mu na kraju sezone ističe ugovor i što bi faktor ozbiljne povrede mogao da ga spriječi da uzme svakako zasluženi novac.