latinica  ћирилица
06/03/2015 |  12:02 | Autor: SRNA

Promocija turizma Srpske na sajmu u Berlinu

Turistička ponuda Republike Srpske predstavljena je na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu, koji okuplja 10.000 izlagača iz 180 zemalja svijeta.

Sajam turizma ITB Berlin održava se od 4. do 8. marta, a tokom predstavljanja turističke ponude Srpske akcenat je  stavljen na destinacije aktivnog odmora i ponudu kratkih odmora sa obilascima kulturno-istorijskih atrakcija.

U TORS navode, da su u ponudi oredstavljeni Banjaluka, Trebinje i Višegrad, ali i ostale atraktivne destinacije u Srpskoj.

Branka Mihajlović iz TORS-a kaže, da su, osim promotivnih brošura ove organizacije, na sajmu predstavljeni i promotivni materijali lokalnih turističkih organizacija.

Predstavnici TORS će učestvovati i na tradicionalnoj manifestaciji "Dunavski salon", gdje će predstaviti turističku ponudu, ali i tradicionalne gastronomske proizvode Srpske, kao i vina i domaću rakiju.

Ona je rekla da je Berlinski sajam vodeći u svjetskoj turističkoj industriji, da okuplja oko 10.000 izlagača iz 180 zemalja svijeta, te da je ovogodišnja zemlja partner Mongolija.

Najveću svjetsku turističku smotru tokom pet dana posjeti 180.000 posjetilaca, od kojih su većina poslovne posjete.

Osim turističkih organizacija, agencija i turoperatera, na sajmu svoju ponudu predstavljaju i aviokompanije, hoteli i drugi ponuđači u turističkoj industriji.