latinica  ћирилица
06/03/2015 |  17:58 | Autor: Mondo

Generalni sekretar KS BiH tužio Nurkića za klevetu

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović tužio je centra Јusufa Nurkića i njegovog menadžera Enesa Trnovčevića za klevetu.
Košarka - Foto: ilustracija
KošarkaFoto: ilustracija

Mahmutović je podigao je tužbu protiv pomenutog dvojca i sada će pravdu tražiti na Sudu kako bi skinuo ljagu sa svog imena. Podsjećamo, u proteklim mjesecima, ime Haruna Mahmutovića nebrojeno puta spomenuto je u negativnom kontekstu, te su izrečene teške optužbe na njegov račun.

"Nisam želio da dođe do ovog, ali izgleda da se drugačije ne može dokazati istina. Želim svima dokazati da nisam kriv i sada je na Sudu da to utvrdi s obzirom na to da je moj advokat predao tužbu. Na ovaj korak odlučio sam se prije svega zbog naroda i vjernih navijača naše reprezentacije jer oni zaslužuju da znaju istinu. Optužbe da sam uzeo 300.000 evra za papire Emira Preldžića, kao i one da KS BiH netransparentno troši novac USAID-a namijenjen za razvoj košarke neosnovane su, a druga strana nije iznijela niti jedan dokaz za eventualne nečasne radnje", rekao je Mahmutović, a prenijelo "Oslobođenje".

Nekoliko dana nakon Nurkićevih optužbi, oglasili su se iz USAID-a riječima da su "ponosni što već drugu godinu pomažu sportsko i fer takmičenje stotina mladih iz svih krajeva BiH kroz podršku Ligama mladih" ne osvrćući se na optužbe košarkaša Denver Nagetsa.

"Riječ je o preozbiljnoj organizaciji da bi njeni čelnici direktno odgovorili jednom igraču, te su se zbog toga oglasili na svojoj stranici", istakao je Mahmutović.