latinica  ћирилица
06/03/2015 |  18:13 | Autor: SRNA

Banjaluka: Uhapšen zbog pedofilije?

Četrdesetdevetogodišnji Banjalučanin čiji su inicijali M.B. uhapšen je danas u Banjaluci zbog sumnje da je počinio krivično djelo zadovoljenje polnih strasti pred drugim i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Markanovićeva je navela da je policija, po naredbi Osnovnog suda, izvršila pretres kuće, prostorija na radnom mjestu i putničkog automobila "pasat" koje je koristio osumnjičeni.

Prilikom pretresa policija je pronašla laptope, računare, mobilne telefone, CD-ove, USB memorije, žensko intimno rublje, seksualna pomagala, pištolj i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku protiv M.B.

"Oduzeta računarska oprema biće upućena na vještačenje da bi se utvrdilo da li ima još elemenata za dodatna krivična djela", rekla je Markanovićeva.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim, a sve dalje mjere i radnje primjenjivaće se na osnovu instrukcija postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva u Banjaluci.

Srna nezvanično saznaje da je uhapšen Mirko Blagojević, radnik Aencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH, koji je oženjen i otac dvoje djece.