latinica  ћирилица
01/04/2015 |  15:38 | Autor: SRNA

Formirana radna grupa za podzemnu kablovsku mrežu u Banjaluci

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić, predstavnici nekoliko institucija i kompanije "M:tel" formirali su radnu grupu za realizaciju izgradnje 143 kilometra podzemne kablovske kanalizacione mreže na teritoriji Banjaluke, vrijedne 24 miliona KM.
Banjaluka - Foto: RTRS
BanjalukaFoto: RTRS

 
Radna grupa formirana je na sastanku Golićeve sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem, republičkim pravobraniocem Slobodanom Raduljem, direktorom Republičke uprave za geodetske i imovinsko–pravne poslove Milošem Komljenovićem, te direktorom marketinga "M:tela" Đorđem Mišićem i direktorom za tehniku u ovoj kompaniji Miodragom Vojnovićem.

Radna grupa je odmah po formiranju napravila operativni plan za stvaranje preduslova za realizaciju ovog projekta, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

Na sastanku je dogovoreno da se navedene institucije, u skladu sa svojim nadležnostima, angažuju da bi se što skorije počelo sa realizacijom ovog velikog projekta, koje će i gradu Banjaluci donijeti značajne koristi.

Golićeva je rekla da je neophodno zalaganje svih institucija uključenih u ovaj proces, s obzirom da je riječ o projektu u koji "M:tel" ulaže značajna sredstva i koji će i Gradu omogućiti ne samo finansijsku korist od naknada, nego i značajan napredak u tehničko-tehnološkom segmentu koji će dobiti besplatno.

Ona je dodala da je izgradnja kablovske mreže poslovna šansa i za domaću građevinsku operativu.

Na sastanku je zaključeno da je potrebno pronaći jedinstven model koji bi omogućio izgradnju kablovske kanalizacije i bio primjenjiv i u ostalim opštinama u Republici Srpskoj, kao i za druge operatere