latinica  ћирилица
12/04/2015 |  21:23 | Autor: RTS

Hilari Klinton kandidat za predsjednika SAD (VIDEO)

Savjetnik Hilari Klinton saopštio je njenim donatorima i pristalicama će se bivša američka državna sekretarka kandidovati za predsjednika SAD.

DŽon Podesta, savjetnik Hilari Klinton, rekao je da će ona po drugi put ući u trku za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, piše Njujork tajms.

Klintonova se kandidaturom vraća na mjesto koje je izgubila u borbi sa Barakom Obamom i američki analitičari su prilično skeptični da li će nekadašnja prva dama moći još jednom da izdrži pritisak predsjedničke kampanje.

Njeni saradnici su se već sastali sa DŽejmsom Demersom, lobistom čija je podrška Obami u velikoj mjeri uništila prethodni pokušaj Hilari Klinton da se dočepa Ovalne kancelarije u Bijeloj kući.

Republikanci, koji računaju da će Amerika poslije dva mandata Baraka Obame, izabrati nekoga iz njihovih redova, imaće priličan arsenal oružja u napadima na Hilari Klinton, prije svega jer je kao državni sekretar "ugrozila" odnose sa Izraelom, neuspješno pokušala da "resetuje" odnose sa Rusijom i, na kraju, nije uspjela da spriječi ubistvo američkog ambasadora u Bengaziju.