latinica  ћирилица
14/04/2015 |  08:42 | Autor: Blic

Bačka Palanka: Mačetom isjekao pijane goste da osveti sina

Pomahnitali otac uleteo je sa mačetom u kafanu “XL“ u Bačkoj Palanci u kojoj su bili većinom pijani gosti i lakše i teže povrijedio sedmoricu.

Sa isukanom mačetom stariji M. A. tražio je čovjeka koji je ošamario njegovog sina. U neopisivoj gužvi teže je povređen K. L. koji je operisan u Kliničkom centru u Novom Sadu i nalazi se u stabilnom stanju, dok je šest osoba isječeno po tijelu. Јedan od njih je zadržan na liječenju, dok su ostala petorica poslije ukazane pomoći u Hitnoj stanici u Bačkoj Palanci pušteni na kućno liječenje.

U kafeu “ XL“ je bilo više od 100 ljudi kada je u nedjelju oko jedan sat poslije ponoći sa isukanom mačetom uletio M. A. (59) iz Gajdobre koji je sav izbezumljen došao na poziv svog sina M. A. (31). Prethodno je mlađi M. A. poslije svađe dobio šamar od gosta za susjednim stolom, a policija utvrđuje ko je i kako započeo sukob.

Otac i sin su odmah uhapšeni i oni su osumnjičeni za ubistvo u pokušaju i nanošenje teških povreda. U tuči su povrijeđeni i osumnjičeni jer su brojni gosti pokušavali da zaustave čovjeka udarajući ga stolicama i drugim predmetima.

Јedan od najjačih među njima K. L. zadobio je i najteže povrede, kada je pokušao da jednu djevojku zaštiti od gungule koja je vladala u sali tako što ju je prebacio preko šanka i u tom trenutku je uboden u pluća.

- Bilo je dosta pijanih ljudi, ali sve je bilo u granicama dozvoljenog dok momak nije dobio šamar i jako mu je povrijeđena sujeta, pa je dozvao oca i tada je počeo haos čiji kraj se nije mogao predvidjeti - opisuje događaj jedan od gostiju.