latinica  ћирилица
14/04/2015 |  09:02 | Autor: TANЈUG

Kocijančić: Srbija dobro zna šta treba da uradi

Uslovi i kriterijumi za napredak u evropskim integracijama su potpuno jasni i definisani unaprijed, nema nikakvih novih uslova i to srpski zvaničnici znaju, izjavila je Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost.
Brisel - Foto: ilustracija
BriselFoto: ilustracija

Komentarišući izjavu prvog potpredsjednika vlade i šefa diplomatije Ivice Dačića da će se Srbiji u evropskim integracijama uvijek ispostavljati neki novi uslovi, portparolka Federike Mogerini je rekla listu "Danas" da Srbija vrlo dobro zna šta treba da uradi u procesu integracija, odnosno da su svi uslovi unaprijed poznati, a cio proces transparentan.

"Cio Zapadni Balkan ima evropsku perspektivu, to je politika EU. Srbija je kandidat za punopravno članstvo, ona je na putu ka EU i napreduje u tom procesu", rekla je Kocijančić.

"Svi uslovi i kriterijumi su potpuno jasni i definisani unapred. Proces evropskih integracija je izrazito transparantan. Zbog toga je i sa naše strane i sa strane Srbije vrlo dobro poznato i jasno šta mora da se uradi", rekla je Kocijančić.