latinica  ћирилица
14/04/2015 |  09:32 | Autor: TANЈUG

Z. Potok: Eksplozivna naprava bačena na parking Kosovske policije

Zamjenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti izjavio je da je sinoć oko 23 sata na parking Kosovske policije nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu.
Zubin Potok - Foto: TANЈUG
Zubin PotokFoto: TANЈUG

Hoti je rekao da u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih, ali da su oštećena četiri vozila kosovske policije.

On je kazao da je slučaj registrovan kao oštećenje pokretne imovine i da je kosovska policija započela istragu i počinioci su zasad nepoznati.

Ovo je nastavak serije incidenata na severu Kosova koji su započeli prošle srijede.

Hoti: Potraga za trojicom osumnjičenih zbog ranjavanja mladić

Zamjenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti izjavio je da, u vezi sa ranjavanjem dvojice mladića i pucanje na automobil policije, postoje tri osumnjičene osobe za kojima policija traga.

Hoti je rekao da su tri osobe osumnjičene za dva odvojena incidenta koja su se dogodila u Kosovskoj Mitrovici u noći između nedjelje i ponedjeljka. On je dodao da je policija tokom jučerašnjeg dana pretresla par lokacija u Zvečanu i da je potraga za osumnjičenima u toku.

Dvojica mladića srpske nacionalnosti povrijeđena su u pucnjavi u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, zbrinuti su u zdravstvenom centru i nisu životno ugroženi. Incident dogodio oko jednog sata u noći između nedjelje i ponedjeljka ispred jednog od lokala u ovom gradu.

Ukinut pritvor dvojici Srba

Ukinut je pritvor, koji je bio određen dvojici Srba nakon nestanka 17-godišnjeg Albanca u sjevernoj Mitrovici, izjavio je danas advokat Kaplan Baruti.

Baruti je rekao da je pritvor dvojici Srba ukinut i da nije prihvaćen zahtjev tužioca za određevinje sudskog pritvora.

Dvojica Srba bili su pritvoreni 48 sati na osnovu odluke tužioca, a u vezi sa slučajem nestanka albanskog tinejdžera. Oni su bili lišeni slobode u subotu nakon što je prethodne noći kosovskoj policiji prijavljen nestanak mladića.

Kako se pretpostavlja, nekoliko Albanaca, među kojima je i nestali, pokušali su krađu u sjevernom dijelu Mitrovice i prilikom bjekstva, jedan od mladića je nestao.

Zamjenik regionalnog komandira kosovske policije Besim Hoti izjavio da se nastavlja potraga za nestalim i da ronioci pretražuju rijeku Ibar. Hoti je dodao da je ovaj slučaj preuzelo tužilaštvo Euleksa.