latinica  ћирилица
14/04/2015 |  10:23 | Autor: Agencije

Kitarovićeva čekala, Milanović nije došao na Pantovčak

Ni predsjednik SDP-a Zoran Milanović ni bilo ko drugi iz SDP-a nisu se pojavili u jutros na Pantovčaku na sastanku s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Sastanak je bio predviđen za 9 časova, ali još juče iz izvora bliskih Milanoviću agencijama je potvrđeno da na njega niko iz SDP-a neće doći. Očekuje se izjava Kolinde Grabar-Kitarović koja bi u trebalo da primi delegciju HDZ-a.

Predsjednica republike na razgovor o bitnim društvenim pitanjima pozvala je čelnike svih parlamentarnih stranaka, kao i predstavnike sindikata i poslodavaca. Ona je rekla da kroz te susrete želi postići konsenzus i zajedništvo svih kaktora u društvu zbog sveukupne teške situacije u kojoj se Hrvatska nalazi.

Grabar-Kitarović je poziv Milanoviću uputila  krajem prošle sedmice. Najave da Milanović neće ići na Pantovčak juče je u Karlovcu novinarima komentarisala hrvatska predsjednica, izjavivši da Milanoviću treba "dati šansu da se urazumi". U razgovoru za Hrvatski radio tu njenu izjavu je nekorektnom ocijenio predsjednik Sabora i predsjednik Glavnog odbora SDP-a Јosip Leko, rekavši da na sastanak s Grabar-Kitarović iz SDP-a ne bi smio ići nitko drugi osim predsjednika stranke.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ranije je potvrdio da će "s veseljem otići na sastanak s predsjednicom na Pantovčaku".

Grabar-Kitarović u narednih dana trebalo bi da primi i predstavnike ostalih parlamentarnih stranaka. Tema razgovora je stanje u zemlji, a hrvatska predsjednica od parlamentarnih stranaka želi čuti njihovo viđenje stanja u državi, kao i ideje za društveni i privredni oporavak zemlje.