latinica  ћирилица
14/04/2015 |  12:27 | Autor: SRNA

"Elektrokrajina": Za izgradnju i obnovu elektromreže 1,7 miliona KM

Preduzeće "Elektrokrajina" izdvojiće ove godine 1,7 miliona KM za izgradnju nove i obnovu postojeće elektromreže na području Banjaluke, rečeno je u ovom preduzeću.
Elektrokrajina Banja Luka - Foto: RTRS
Elektrokrajina Banja LukaFoto: RTRS

"U prvom tromjesečju ove godine izgrađeno je šest trafo-stanica i dio niskonaponske mreže u naseljima Goleši, Priječani, Polići, Srpski Milanovac, te zaseocima Kovačevići i Šešići u mjesnoj zajednici Piskavica", rekao je Srni portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov.

U toku je izgradnja energetskih postrojenja na lokalitetima Motike-Durbići i škole u naselju Kuljani.

"U naselju Dragočaj završena je izgradnja trafo-stanice za napajanje domaćinstava kod lokaliteta Barice na starom prijedorskom putu, gdje je pri kraju dizanje novih stubova, dok je ove godine u planu izgradnja još jedne trafo-stanice kod fabrike `Fratelo trejd`", kaže Klincov.

Prema planu "Elektrodistribucije", na proljeće je planirana izgradnja trafo-stanica i niskonaponska mreža u Gornjoj Česmi, Kmećanima i u Ulici Koste Јarića u naselju Veseli Brijeg.

"Ukoliko grad Banjaluka riješi imovinsko-pravni odnose, vrlo brzo bi mogla da počne izgradnja trafo-stanice u Ulici dr Јovana Raškovića", kaže Klincov.

Ove godine planirana je izgradnja trafo-stanica u Ulici Milana Brankovića u naselju Kočićev Vijenac, zatim, u Donjim Kolima, zaseok Krečari, u Priječanima na lokaciji Kolonija, te u Zalužanima, gdje se trenutno traži lokacija za energetski objekat.

Osim izgradnje novih trafo-stanica, kaže Klincov, predviđene su investicije u povećanje snage postojeće trafo-stanice u Trlama, kao i trafo-stanice između naselja Petrićevac i Motike, što bi trebalo stabilizovati napajanje električnom energijom tog dijela grada.

Klincov kaže da je od početka godine dosta toga urađeno na izgradnji niskonaponske mreže na Pavlovcu, dok su u toku radovi u naseljima Kumsale, Tuzle i Borkovići, a niskonaponska mreža se postavlja i u naseljima Јaruga, Tamburići i Lolići.

Do kraja godine planirane su investicije u niskonaponsku mrežu u dijelovima naselja Kuljani, Priječani, Rekavice, Јavorani, Petrićevac, Lauš, Česma, Srpske Toplice, Vrbanja i Stričići.

"Ove godine planirana je zamjena drvenih električnih stubova betonskim na pravcu od Saračice prema Bronzanom Majdanu, te od naselja Bukvalek prema Kolima", rekao je Klincov.