latinica  ћирилица
14/04/2015 |  12:34 | Autor: RTRS

Klubovi preuzimaju ABA ligu

Nakon posljednjeg sastanka rukovodstva ABA lige sa predstavnicima klubova dogovorene su određene promjene, koje su za sada okvirne, a situacija bi trebala biti jasnija nakon završetka lige.

Novi sastanak trebao bi se održati najkasnije do 15.maja.

Ono što je za sada izvjesno jeste da će Nova struktura lige biti po ugledu na Euroligu, odnosno upravljačka i vlasnička struktura biće u rukama klubova.

"Usaglašen je novi koncept ABA lige, a od rukovodstva ABA lige se traži da u saradnji sa kompanijom 'Delolitte' u najkraćem mogućem roku izradi i prezentira plan transformacije vlasničke i upravljačke strukture. Plan transformacije biće prezentiran na narednom sastanku Skupštine klubova ABA lige koja će biti održan odmah po završetku plej ofa, odnosno najkasnije do 15. maja. Dogovorene promjene će za posljedicu imati dalje unapređenje i modernizaciju ABA lige, u pravcu jačanja pozicije klubova, kao osnovnih nosilaca aktivnosti u ABA ligi. Sa ciljem daljeg razvoja košarke u regionu, zaključeno je da što prije treba otvoriti pitanje Druge ABA lige kako bi ona mogla da zaživi u što bližoj budućnosti.“ stoji u saopštenju rukovodstva lige.