latinica  ћирилица
14/04/2015 |  12:46 | Autor: SRNA

Sastanak bez zaključaka zbog odsustva gradonačelnika Doboja

Sastanak predstavnika dobojske Boračke organizacije i gradske uprave o problemu pristupanja Doboja Zajednici opština turskog svijeta, završen je bez zaključaka, usljed nenajavljenog odsustva gradonačelnika Obrena Petrovića.
Doboj: Sastanak Boračke organizacije - Foto: SRNA
Doboj: Sastanak Boračke organizacijeFoto: SRNA

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Doboj Zoran Bijelić rekao je nakon sastanka sa predstavnicima gradske uprave, da bez direktnog razgovora sa Petrovićem neće biti konkretnih zaključaka.

"Danas smo razgovarali o ovoj problematici, ali smo morali napustiti sastanak dok on /Petrović/ ne bude prisutan. Nismo znali da on neće prisustvovati sastanku", rekao je Bijelić.

Bijelić je istakao da je Petrović ranije uputio pisani poziv Boračkoj organizaciji za održavanje današnjeg sastanka u Administrativnoj službi grada.

Član Boračke organizacije Јugoslav Stevanović rekao je da se nastavljaju aktivnosti na prikupljanju potpisa za opoziv gradonačelnika.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić naveo je da "gradonačelnik fizički nije bio u mogućnosti da prisustvuje današnjem sastanku", potvrdivši da se razgovaralo o svim temama koja su delegirana od Boračke organizacije grada Doboj.

Vasilić je potvrdio da će na narednoj sjednici Skupštine grada, koja bi trebala biti zakazana do kraja aprila, biti razmatrana i izmjena regulacionog plana gradskog parka da bi se uopšte moglo ući u proceduru izgradnje spomen obilježja.

Gradska Boračka organizacija zatražila je ranije od gradske uprave da sazove vanrednu sjednicu Skupštine grada i poništi odluku o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta ili će, u protivnom, biti podnesena inicijativa za opoziv gradonačelnika Obrena Petrovića i organizovani protesti.

Borci zahtijevaju i da se spomen-soba vrati u objekat Doma vojske, pokrene izgradnja spomen-obilježja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata na lokaciji centralnog Gradskog parka, da se gradskoj Boračkoj organizaciji dodijeli prostorija u Domu vojske i da se iz objekta izmjesti organizacija "Merhamet", te da se isplate budžetski zaostaci iz 2014. i poštuju odluke za 2015. godinu, da se po njihovom prijedlogu imenuje načelnik gradskog Ođeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, te član privrednog savjeta.

Nezadovoljni što lokalna vlast ignoriše njihove zahtjeve, Boračka organizacija grada Doboja organizovala je 20. marta u Gradskom parku protestno okupljanje.