latinica  ћирилица
17/05/2015 |  08:41 | Autor: RTRS

Zbog polumaratona obustave saobraćaja u Banjaluci

U pojedinim ulicama u Banjaluci danas će zbog održavanja "Prvog banjalučkog maratona" biti obustavljen saobraćaj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Polumaraton će trajati do 16.00 časova, a zbog obustave saobraćaja umjesto jednosmjernog odvijaće se dvosmjerni.

Saobraćaj se jutros odvija bez zastoja, osim na dionicama na kojima se izvode radovi gdje je obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije.

Zbog sanacije klizišta pored autoputa Gradiška - Banjaluka na lokalitetu Kutlešin Gaj obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj i sporoj traci.

U toku je rekonstrukcija Savskog nasipa na lokalitetu Rača zbog čega vozila na tom dijelu magistralnog puta saobraćaju jednom trakom od 7.00 do 18.00 časova. Predviđeno je da radovi traju do 30. septembra.

Zbog radova na magistralnom putu Šešlije - Rudanka saobraćaj se od 7.30 do 17.30 časova odvija naizmjenično jednom trakom.

Na dionicama magistralnih puteva Nova Topola - Klašnice jedan i od Novog Grada prema granici BiH i Hrvatske vozila saobraćaju jednom trakom zbog izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema. Naizmjenično odvijanje saobraćaja traje od 7.00 do 18.00 časova.

U toku je sanacija dionice magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom zbog čega će više puta u toku dana dolaziti do obustave saobraćaja koje neće trajati duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Na magistralnom putu Nevesinje - Mostar, dionica Bakračuša - Nevesinje jedan na snazi su povremene desetominutne obustave saobraćaja zbog izvođenja radova.

Zbog izgradnje autoputeva Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor, te dionicama magistralnog puta Šešlije - Јohovac i Јohovac - Rudanka.

Zbog klizišta saobraćaj se odvija jednom trakom na regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

Na regionalnom putu Bušletić - Modriča, u naselju Višnjik, u toku je proširenje mosta preko potoka Dusa, pa se radnim danima od 7.00 do 19.00 časova saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom u trajanju od 15 minuta.

Na graničnom prelazu Brčko - Gunja zabranjen je saobraćaj za teretna vozila zbog radova u Hrvatskoj. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.