latinica  ћирилица
29/05/2015 |  17:53 | Autor: SRNA

Brčko: Srpski zvaničnici osuđuju hapšenje Ristanića

Predstavnici srpskih stranaka u vlasti Brčko distrikta najoštrije osuđuju akciju Agencije za istrage i zaštitu BiH u kojoj je, prema nalogu Tužilaštva BiH, uhapšen bivši predsjednik Srpske opštine Brčko Đorđe Ristanić i izvršen pretres na više lokacija u ovom gradu.
Tužilaštvo BiH - Foto: arhiv
Tužilaštvo BiHFoto: arhiv

Srpski zvaničnici u lokalnoj vlasti smatraju da jučerašnja akcija Sipe predstavlja još jedan u nizu dokaza pristrasnosti Tužilaštva BiH, koje je ovim dalo i vlastiti doprinos svojevrsnoj antisrpskoj histeriji koja je ovih dana na sceni u distriktu Brčko.

- Iako nismo pristalice teorije zavjere, dosadašnji odnos prema srpskim žrtvama u proteklom ratu - od Boderišta, Dobrovoljačke ulice, Tuzlanske kolone, pa sve do Krajine, kao i potpuno ingorisanje uloge Ganića, Izetbegovića, Orića, Dudakovića i sličnih u takvim zločinima ne ostavlja nam ni najmanje prostora za drugačiji zaključak - navodi se u reagovanju srpskih lokalnih zvaničnika u Brčkom.

Oni ističu da ostaje snažan utisak da je cilj ove, ali i drugih akcija Tužilaštva BiH zapravo potpuno prekrajanje istorije na ovim prostorima.

- Od nadležnog suda očekujemo da pokaže veći stepen odgovornosti i profesionalizma, i Ristanića pusti da se brani sa slobode - navodi se u saopštenju.