latinica  ћирилица
27/06/2015 |  09:51 | Autor: Mondo

Kvalifikacije rukometne Lige šampiona u Banjaluci ili Holandiji

Voljom žrijeba koji se održao u petak, odlučeno je da domaćin kvalifikacionog turnira rukometne EHF Lige šampiona bude banjalučki Borac m:tel.

Turnir bi se trebao igrati u Banjaluci, ali moguće je da RK Borac m:tel, kako je ranije najavio, odustane od njegove organizacije, jer bi to bio dodatni trošak za šampiona BiH.

Ukoliko RK Borac odustane od domaćinstva, putovaće u Holandiju, pošto je žrijebom odlučeno da Sitard, grad iz kojeg dolazi ekipa Limburg Lajons bude prvi rezervni domaćin.

Ukoliko i oni odustanu od domaćinstva to pravo pripašće norveškom Elverumu, a potom ono pripada austrijskoj ekipi Alpla Hard s kojom će se Borac sastati u polufinalu kvalifikacionog turnira.

Pobjednik kvalifikacionog turnira učestvovaće u Grupi D Lige šampiona, koja se zajedno sa grupom nalazi u slabijoj diviziji od 12 klubova, dok je najboljih 16 klubova evrope žrijebano u elitnu diviziju, odnosno grupe A i B.

Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa sa kvalifikacionog turnira igraće u trećem kolu EHF Kupa, dok će četvrtoplasirani krenuti od drugog kola.

U Grupi D EHF Lige šampiona takmičiće se Metalurg, Skjern, Motor Zaporožje, Kadeten Šafhauzen, Baja Mare i pobjednik turnira kvalifikacija na kojem učestvuje RK Borac, dok će u Grupi C igrati La Rioha, Meškov Brest, Čehovski Medvedi, Porto, Vojvodina i Tatran Prešov.

U elitnoj diviziji u Grupi A igraće osam klubova, to su: Kil, Vesprem, PSŽ, Celje, Zagreb, Bašiktaš, Visla i Flensburg,

U Grupi B su Barselona, Kilce, Vardar, Kolding, Pik Seged, Rajn-Nekar Loven, IFK i Monpelje.

Pobjednici grupa A i B idu direktno u četvrtfinale, dok ekipe od drugog do šestog mjesta idu u osmini finale gdje će se boriti sa pobjednicima grupa C i D.