latinica  ћирилица
04/07/2015 |  20:10 | Autor: RTRS

Stvaraoci RS: Nedopustivo, SDS ćuti o Srebrenici (VIDEO)

Dok i stručna javnost i političari osuđuju britansko interpretiranje događaja u Srebrenici, SDS ćuti, ogorčeni su osnivači ove stranke. Nezadovoljni politikom aktuelnog rukovodstva, na inicijativnom sastanku u Doboju najavili su obnoviteljsku skupštinu izvornog SDS-a. Tvrde da je stranka, koju vodi Mladen Bosić, odstupila od izvornih principa , pogotovo nacionalnih.
Doboj - sastanak - Foto: SRNA
Doboj - sastanakFoto: SRNA

 

"Krupni politički događaji posljednjih nedjelja se nižu , a aktuelni menadžment SDS-a ćuti,čak ih i ne komentariše.To je nedopustivo" , kaže Slobodan Bijelić , član koordinacionog odbora Stvaraoci Republike Srpske.

"Flagrantan primjer jeste nečuven pokušaj britanske diplomatije sa ovom rezolucijom o Srebrenici" kaže Bijelić.

I zbog toga je, kažu, ogromno nezadovoljstvo osnivača SDS-a politikom koju vodi aktuelno rukovodstvo stranke, sa Mladenom Bosićem na čelu . 

"Ova Srpska demokratska stranka koju vodi g-din Bosić odstupila je od mnogih izvornih principa SDS-a, pogotovu kada su te nacionalne stvari u pitanju", naglašava Bijelić.

Okupljeni u Doboju, osnivači SDS-a insistiraju na principima na kojima je stranka ponikla. Saglasni su,tvrde, kao jedan - Milan Ninković ,Slavko Dunjić, Miladin Nedić, Dragan Mićić. Uvjeravaju da nisu usamljeni .

" Uključiće nam se veliki broj da ne kažem svi,od osnivača koje mi imamo koji su bili članovi skupštine prvog saziva i svi će biti na našoj strani" kaže  Dragan Mićić, osnivač SDS-a.

Obnoviteljska skupština izvornog SDS-a 1990. biće održana 12.jula u Banjaluci. Tog dana će ova stranka obilježiti svoju krsnu slavu Petrovdan, i 25 godina postojanja.