latinica  ћирилица
08/07/2015 |  09:45 | Autor: SRNA

Šupić: ERS od 2008. godine posluje pozitivno

Izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove Elektroprivrede Republike Srpske, Blagoje Šupić, izjavio je da je informacija o poslovanju ovog preduzeća, koju je opozicija dostavila NSRS za vanrednu sjednicu, netačna, tendenciozna, zlonamjerna i namijenjena čisto u političke svrhe.
Elektroprivreda, Trebinje - Foto: RTRS
Elektroprivreda, TrebinjeFoto: RTRS

Ističući da ERS od 2008. godine posluje pozitivno, Šupić je naveo da je dobar dio podataka u informaciji opozicije pogrešan, a da su oni koji su tačni tendenciozno interpretirani i upoređivani sa neuporedivim veličinama sa ciljem obmanjivanja javnosti.

- Očigledno je da je predlagač održavanja posebne sjednice Narodne skupštine namjerno, pogrešno koristio podatke o poslovanju ERS, ne uzimajući konsolidovani izvještaj i, svjesno izostavljajući rezultate poslovanja matičnog preduzeća kako bi umanjio rezultate poslovanja - rekao je Šupić.

Dematovao je navode iz te informacije po kojoj je cijena električne energije za tarifne kupce u Srpskoj skuplja od cijene koja je postignuta na slobodnom tržištu.

Šupić je naveo da su ostvarene cijene za prodaju ostalim kupcima znatno veće od cijene po kojoj se struja prodaje distributivnim preduzećima radi snabdijevanja tarifnih kupaca, zahvaljujući čemu ERS posluje pozitivno.

On kaže da je cijela priča o distributivnim gubicima postavljena tako da su se gubici pojavili u ERS dolaskom SNSD-a na vlast, ali da je istina to da su ti gubici, kada su ovim sistemom upravljali kadrovi bliski predlagaču, bili čak 26,51 odsto i da su 2013. godine prepolovljeni.

Šupić je rekao da ERS od 2008. godine u kontinuitetu posluje pozitivno sa tendencijom poboljšanja poslovanja u svim segmentima.