latinica  ћирилица
28/09/2015 |  09:37 | Autor: B92

Pelegrini: Siti će osvojiti Ligu šampiona

Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini uvjeren je da će 'Građani' osvojiti Ligu šampiona i biti jaki poput Barselone.

"U posljednje dvije godine stalno smo se sastajali sa Barselonom, a da smo Viljareal ili Malaga ne bi dogurali tako daleko", rekao je Pelegrini i dodao:

"U poređenju sa Barselonom, Realom, Bajernom ili Јuventusom, ovo je veoma mlada ekipa. Mlađi smo od svih ekipa koje su osvajale Ligu šampiona u prethodnih deset godina. Samo što smo sklopili tim i treba vremena da se razvijemo", smatra Čileanac.

Siti je u posljednje dvije sezone eliminisan u prvoj rundi nokaut faze, dok je 2011. i 2012. godine zaustavljen već u grupnoj fazi.

"Tako će i biti u budućnosti i apsolutno sam uvjeren da ćemo osvojiti Ligu šampiona. Moramo biti jak tim u Evropi, ali ne o trošku Premijer lige. Možemo odigrati samo jednu lošu utakmicu i ispasti iz elite, dok u Premijer ligi imate prostora i za greške. Ne smijemo biti skoncentrisani samo na jednu stvar. Liga šampiona mora da nam bude cilj, a ne opsesija. Јednog dana ćemo biti jaki kao Barselona", vjeruje Pelegrini.