latinica  ћирилица
28/09/2015 |  19:45 | Autor: RTRS

Duško Perović odbacio optužbe Gordana Milinića (VIDEO)

Šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović izjavio je za našu Televiziju da je "Zarubežnjeft" kupio naftnu industriju Srpske preko svoje kompanije kćerke "Njeftegazinkor".

Perović je odbacio optužbe bivšeg šefa Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Gordana Milinića koji je izjavio da privatizacija Rafinerije i Naftne industrije Republike Srpske nije izvršena preko "Zarubežnjefta", već je, kako je naveo, formirano preduzeće "Njeftegazinkor", koje su kasnije kupile razne privatne firme među kojima je i firma Duška Perovića. Ove optužbe Perović naziva neutemeljenim.

Optužbe Gordana Milinića su bez pokrića – kategoričan je Duško Perović. Objašnjava da on u tom periodu nije radio za Republiku Srpsku već za "Zarubežnjeft".

- Naftnu industriju Republike Srpske je kupio "Zarubežnjeft" preko svoje kompanije kćerke "Njeftegazinkor". Prošle godine se ministar Kovačević obratio "Zarubežnjeftu" koji je potom poslao izvod iz sudskog registra ko je vlasnik "Njeftegazinkor". Zarubežnjeft je 100 odsto u vlasništvu države i "Njeftegazinkor", kao ćerka kompanija, je vlasništvo 100 odsto - kaže Perović.

Perović navodi da Srpska tek sad ima Predstavništvo u Rusiji, a da je do sad to bila privatna firma koja je trgovala, kupovala i prodavala. Ističe da je bivši šef Predstavništva u Rusiji Gordan Milinić jedini bio ovlašćen za podizanje novca sa računa, a da to nije mogla učiniti ni Vlada Srpske. Perović je rekao i da postoji sumnjiva dokumentacija koja potvrđuje skidanje novca sa računa i čekovnih knjižica na nedopušten način.

- To predstavništvo ja nisam preuzeo, preuzela je državna komisija Vlade Republike Srpske. Radi se o privatnoj firmi koju je osnovao Todor Dutina, a oni su preko te firme trgovali, samo se zvalo predstavništvo Republike Srpske. Tamo je bilo svega i svačega, ja sam odbio to da preuzmem pošto je tu svega bilo i osnovao sam novo predstavništvo koje nije firma, već predstavništvo Republike Srpske - kaže Perović.

Duško Perović najavio je da će tužiti Gordana Milinića koji će, kako kaže, morati sudskim putem da dokaže svoje tvrdnje.