latinica  ћирилица
30/09/2015 |  11:30 | Autor: Agencije

LŠ- Večeras dvoboji Engleza sa Nijemcima

Poslije startnih poraza, "đavoli" dočekuju Volfsburg, a "građani" idu u Menhengladbah.

Na tabeli engleskog prvenstva klubovi iz Mančestera zauzimaju prve dvije pozicije, međutim, u Ligi šampiona poslije prvog kola nemaju ni bod. Zato će u večerašnjim mečevima druge runde "đavoli" i "građani" biti izuzetno motivisani, jer žele da izbrišu nule, a na tom putu stoje im Nijemci. Јunajted će ugostiti Volfsburg, dok Siti ide u Menhengladbah, gdje ga čeka Borusija.

- Tačno je da su klubovi iz Premijer lige imali loš učinak u susretima prvog kola, ali sam uvjeren da ćemo Arsenal, Čelsi, Siti i mi proći u narednu fazu takmičenja - rekao je Holanđanin Luj van Gal, menadžer Јunajteda. - Mi smo svakako favoriti protiv Volfsburga, koji nema snagu kao prošle sezone, kada ga je predvodio sjajni Kevin de Brujne.

U grupi B, u kojoj se nalaze "đavoli" i "vukovi", sastaju se još CSKA i PSV Ajndhoven, dok će u grupi D snage odmjeriti Јuventus i Sevilja. "Stara dama", prošlogodišnji finalista Lige šamiona, i španski predstavnik, osvajač Lige Evrope, katastrofalno igraju u domaćim šampionatima, pa im ovaj izlet na međunarodnu scenu, u slučaju pobjede, može da bude melem na domaće rane.

Giganti iz grupe A, Real i PSŽ, večeras gostuju, s tim što "kraljevski klub" ima mnogo lakši zadatak budući da mu je rival Malme. "Sveci" će imati komplikovaniji posao da dođu do tri boda, jer idu na noge Šahtjoru, koji će umhesto u Donjecku, domaćin biti u Lavovu.

Kazahstanska Astana će juriti prve istorijske bodove u Ligi šampiona, a rival joj je Galatasaraj, dok će u drugom susretu grupe C za lidersku poziciju da se bore Atletiko Madrid i Benfika. 

BROЈKE

13 evropskih mečeva zaredom Јuventus nije izgubio kod kuće

19 godina je prošlo otkako Јunajted nije imao bod uoči drugog kola

80 golova u LŠ dao je Ronaldo, a na drugom mjestu je Mesi (77)