latinica  ћирилица
06/10/2015 |  12:34 | Autor: SRNA

Kapetan Dragan angažovao advokata

Zamjenik predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine u Zagrebu advokat Slađana Čanković braniće Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, osumnjičenog za navodni ratni zločin nad Hrvatima.
Kapetan Dragan Vasiljković - Foto: Beta
Kapetan Dragan VasiljkovićFoto: Beta

Splitski advokat Darko Stanić, koji je do sada po službenoj dužnosti zastupao kapetana Dragana, rekao je da je Vasiljković potpisao Čankovićevoj punomoć o zastupanju.

Prema njegovim riječima, još se pregovara sa advokatima iz Zagreba i Splita, koji bi zajedno sa Čankovićevom činili Vasiljkovićev tim branilaca, prenose mediji.

"U srijedu ili petak na Županijskom sudu bi trebalo da bude održana sjednica na kojoj će se odlučivati o produženju istražnog zatvora za tri mjeseca, a, najvjerovatnije, do kraja godine bi trebalo da bude podignuta i optužnica", naveo je Stanić.

Splitsko tužilaštvo vodi istragu protiv kapetana Dragana zbog navodnog ratnog zločina počinjenog u vrijeme kada je bio komandant srpskih snaga u Republici Srpskoj Krajini od 1991. do 1993. godine.

Vasiljković je uhapšen u Pertu u Australiji 2006. godine i od tada je bio u ekstradicionom pritvoru. Poslije desetogodišnjeg postupka, Australija je početkom jula izručila kapetana Dragana Hrvatskoj.

On je na prvom saslušanju na Odjeljenju za ratne zločine splitskog tužilaštva odbacio sve što mu se stavlja na teret.