latinica  ћирилица
06/10/2015 |  15:28 | Autor: RTRS

Autoput od Doboja do Prnjavora u funkciji od narednog ljeta (VIDEO)

Autoput od Doboja do Prnjavora biće pušten u saobraćaj iduće ljeto.
Autoput Doboj - Prnjavor - Foto: RTRS
Autoput Doboj - PrnjavorFoto: RTRS

Izgradnja ulazi u završnu fazu i više od 80 odsto planiranih radova završeno je. Istovremeno , na dionici autoputa od Prnjavora do Banjaluke intenzivirani su zemljani radovi. 

Dionica od Doboja do Prnjavora do kraja ove godine trebalo bi da bude potpuno asfaltirana.

Do narednog ljeta ,kada će autoput od Doboja do Prnjavora biti pušten u saobraćaj, biće postavljene odbojne i zaštitne ograde i ostala oprema autoputa.

"Izvođač daje sve od sebe da dostavi radove relevantne kvalitete, a mi radimo sve što možemo da osiguramo da se to dogodi", izjavio je Dejvid Praten, glavni nadzorni inženjer.

Na gradilištu autoputa Doboj –Banjaluka radovi se odvijaju na svih 72 kilometra trase. Od Doboja do Prnjavora asfaltirano je više od 25 kilometara u oba pravca .To je u okviru planirane dinamike radova.

"Zadovoljan sam intenzitetom i kvalitetom radova. Otprilike od onoga što je planirano- 80 posto je utađeno", kaže ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Od Prnjavora do Banjaluke izvode se zemljani radovi. Cilj je probiti trasu do zime.

Dušan Topić direktor ЈP“Autoputevi“ Republike Srpske rekao je da je već urađeno oko 30 kiilometara, od planiranih 35 kilometara.

"Računamo da ćemo do zime probiti sve što je u ravnici ostaće jedino na tri mjesta iskop na brdu, ostaće za proljeće", kaže Topić.

Na gradnji je trenutno angažovana sva dostupna mehanizacija i oko 1.000 radnika, od kojih oko 600 direktno na gradilištu autoputa.