latinica  ћирилица
22/11/2015 |  21:32 | Autor: TANЈUG

Nikolić: Zapad i Istok da se ujedine protiv terorizma

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je Zapad i Istok da ostave nesuglasice po strani i ujedine se u borbi protiv međunarodnog terorizma.

- Suočavamo se sa prijetnjom, skrivenim neprijateljem. Mislim da nemamo vremena za sporove između Zapada i Istoka, između Evrope, Sjedinjenih Država i Rusije. Svi mi moramo da se ujedinimo protiv zla koje se zove terorizam - rekao je Nikolić Prvom kanalu bjeloruske televizije, tokom boravka u Minsku.

Predsjednik Srbije je ocijenio da je zapadna civilizacija napravila nekoliko ozbiljnih grešaka u Iraku, Libiji i sada u Siriji, nastojeći da uvede demokratski sistem narodima tih zemalja.

- I šta prati takvu demokratizaciju - zapitao je Nikolić i naveo da su narodu oduzeta njegova bogatstva - nafta, gas, zlato, prenosi Tas.

To je, prema njegovim riječima, korijen ovog katastrofalnog migracionog problema.

Nikolić je rekao da je priliv resursa u Evropu praćen prilivom migranata iz Sjeverne Afrike i sa Bliskog istoka, a plaćenici Islamske države sada su među izbjeglicama.

- Prijetnja terorizmom raste kao maligni tumor u Evropi i ovde se situacija neće smiriti - upozorio je predsjednik Srbije.