latinica  ћирилица
07/02/2016 |  09:27 | Autor: SRNA

Miroslav Simović - predsjednik Opštinske organizacije DNS-a Pale

Na Palama je juče formirana Opštinska organizacija Demokratskog narodnog saveza za čijeg predsjednika je izabran Miroslav Simović.
Pale: Formirana Opštinska organizacija Demokratskog narodnog saveza - Foto: SRNA
Pale: Formirana Opštinska organizacija Demokratskog narodnog savezaFoto: SRNA

Simović je istakao da mu je čast i obaveza da odgovorno radi u stranci kao što je DNS, koja je uvijek dosljedna i ima jasna odrednice za očuvanje Republike Srpske i njenih nadležnosti.

"Mi na Palama sa novom energijom postajemo nezaobilazan politički faktor i političko osvježenje", rekao je Simović i dodao da se DNS već sprema za lokalne izbore.

On je naveo da večeras formirani Opštinski odbor DNS-a Pale čine mladi ljudi, školovani na respektabilnim visokoškolskim ustanovama, koji su odlučni za promjene u ovoj sredini.

"Mogu da obećam da će se DNS ponositi ovim opštinskim odborom i da rezultati i rad neće izostati u narednom periodu", istakao je Simović i dodao da će im prioritet biti da više učestvuju u radu Skupštine opštine Pale i da konačno u lokalni parlament uđu sa što više odbornika, a samim tim da sa više amandmana učestvuju u njegovom radu.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da DNS nikada nije upotrebljavao jezik mržnje, nikoga nije klevetao, kao i da je u prvi plan uvijek stavljao ekonomiju i zapošljavanje, te da je interese građana zastupao u institucijama i nije prenosio ovlaštenja sa Republike Srpske na nivo BiH.

On je istakao da je najvažnije da je DNS okrenut lokalnim zajednicama, njihovom razvoju i što većem učešću građana u kreiranju odluka i izrazio nadu da će se veliki broj ljudi na ovom području opredijeliti da im da povjerenje.

Pavić kaže da ova stranka nije bila zadovoljna rezultatima koje su postizale opštinske organizacije u Sarajevsko-romanijskoj regiji, zbog čega ih je sve raspustila, a sada je ponovo u toku formiranje svih opštinskih odbora.

"I večerašnji i prethodna dva skupa govore da smo bili u pravu što smo to uradili jer kroz ove izbore sada dobijamo mlade, energične ljude koji nisu ničim opterećeni i razmišljaju samo o svom gradu i Republici Srpskoj", rekao je Pavić.

Pavić je rekao da DNS bira ljude za koje garantuje da neće ogresti u kriminalu i korupciji i zato članova ove stranke nema u aferama i u "žutoj" štampi.

"Nema bolje borbe protiv kriminala i korupcije nego izabrati mlade, poštene ljude, ničim opterećene, da vode preduzeća i institucije", naveo je Pavić.

Predsjednik Povjereništva za Izbornu jedinicu osam Nenad Nešić istakao je da su zadaci DNS-a na Palama da bude nezaobilazan faktor u formiranju lokalne vlasti poslije ovogodišnjih izbora.

Nešić se nada da će ova stranka i dalje rasti i da će to opravdati rezultatima na oktobarskim izborima.

On je napomenuo da je DNS u Sarajevsko-romanijskoj regiji imao osam opštinskih odbora koji su raspušteni, a da su ponovo formirana tri - Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Pale gdje je koncentrisano 80 odsto stanovništva koje pripada Izbornoj jedinici osam.

Izbornoj skupštini paljanske Opštinske organizacije DNS-a, osim velikog broja članova, prisustvovali su i potpredsjednik DNS-a Spomenka Stevanović, predsjednik regionalnog odbora DNS-a Zvornik Neđo Trninić i član Glavnog odbora stranke Lejla Rešić.