latinica  ћирилица
10/02/2016 |  08:40 ⇒ 18:57 | Autor: SRNA

Trnovo: Nova skupštinska većina neće prisustvovati sjednici (VIDEO)

Odbornici SNSD-a neće prisustvovati sjednici Skupštine opštine Trnovo koja je zakazana za danas, potvrdio je predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Trnovu Goran Vujičić.
Opština Trnovo - Foto: RTRS
Opština TrnovoFoto: RTRS

On je pojasnio da je za danas zakazana 15. sjednica Skupštine opštine, mada je, prema tumačenju odbornika SNSD-a, ona završena kada je verifikovan mandat Gruje Vlaškog, odbornika SRS "Dr Vojislav Šešelj", kojem je bivša skupštinska većina okupljena oko SDS-a odbijala da potvrdi mandat.

Vujičić kaže da je predsjednik Skupštine Behija Mulaosmanović navela da se 15. sjednica lokalnog parlamenta zakazuje zbog "novonastale situacije".

- Međutim, nema nikakve novonastale situacije. Јedino što je "novonastalo" jeste da je došlo do promjene skupštinske većine - dodao je Vujičić, koji je i odbornik SNSD-a.

Odbornici SNSD-a ranije su tražili od resornog ministarstva potvrdu validnosti Skupštine opštine Trnovo i da se predsjedniku SO naloži da se verifikuje prethodna sjednica, ovjere odluke i objave u službenim novinama.

Vujičić je rekao da je stigao odgovor resornog ministarstva koji nije dovoljno jasan, te da čeka dodatno pojašnjenje.

U Trnovu je 28. decembra uspostavljena nova skupštinska većina predvođena SNSD-om. Za deblokadu rada Skupštine opštine presudan je bio glas odbornika SDS-a Danijele Timotija, koja je podržala verifikaciju mandata Gruje Vlaškog, odbornika SRS "Dr Vojislav Šešelj" kojem je bivša skupštinska većina okupljena oko SDS-a odbijala da potvrdi mandat.