latinica  ћирилица
11/02/2016 |  19:26 | Autor: SRNA

"Istočna alternativa": Podnošenje aplikacije BiH u EU promašaj

Predsjednik Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske Vojin Pavlović rekao je danas da je to udruženje veoma zabrinuto zbog najave članova Predsjedništva BiH da će 15. februara biti podnesena aplikacija za članstvo BiH u EU.

On smatra da je to odluka bošnjačkog političkog vrha i njegovih podanika iz Saveza za promjene koji su, prema njegovim riječima "slijepi poslušnici" sarajevskih političara čiji je cilj uništavanje Republike Srpske.

- Zašto podnose aplikaciju baš 15. februara kada Srbi iz Srpske treba da prisustvuju proslavi Dana državnosti sa svojom braćom u Srbiji - upitao je Pavlović.

Prema njegovoj ocjeni, "žalosno je da, umjesto prisustva na proslavi Dana državnosti Srbije, Mladen Ivanić i Mladen Bosić pozivaju da se proslavlja podnošenje nekakve aplikacije BiH za članstvo u Evropskoj uniji".

- Ako nekada dođe do tog članstva, ono će biti štetno za Republiku Srpsku jer EU pod pritiskom vječitih satanizatora srpskog naroda - SAD i Velike Britanije, želi da ona nestane - kaže Pavlović.