latinica  ћирилица
23/04/2016 |  18:47 ⇒ 19:45 | Autor: SRNA

Plivački miting u Banjaluci okupio oko 500 učesnika

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović otvorila je danas u Banjaluci Sedmi međunarodni plivački miting "22. april", koji je okupio više od 500 učesnika iz 10 zemalja.
Banjaluka - Međunarodni plivački miting - Foto: SRNA
Banjaluka - Međunarodni plivački mitingFoto: SRNA

Davidovićeva je pozdravila napore Plivačkog kluba "22. april" da već sedmu godinu organizuje ovu manifestaciju, koja osim sporta, promoviše Banjaluku.

"Veliki značaj ove manifestacije je u tome što je razlog da svjetski značajna sportska imena dođu u naš grad, te da imamo priliku pokazati da cijenimo internacionalizam i izrazimo dobrodošlicu za sve sportiste", rekla je Davidovićeva novinarima.

Ona je istakla i značaj ovog kluba što edukuje generacije mladih, te ih upućuje da se okrenu sportu i dobrom načinu života.

Predsjednik Plivačkog kluba "22. april" Goran Rakovac kaže da je plivački miting postao tradicionalna manifestacija, te da je primjetan sve veći broj učesnika, koji se takmiče u pet kategorija.

"Ovo je jedinstvena prilika da djecu zainteresujemo za sport, plivanje ili bilo kakvu aktivnost, jer se na ovaj način susreću sa ostvarenim i uspješnim sportistima", rekao je Rakovac.

Plivački miting održava se danas i sutra u okviru obilježavanja Dana grada.