latinica  ћирилица
23/04/2016 |  19:52 ⇒ 20:42 | Autor: RTRS

Radenko Reljić kandidat za načelnika Kozarske Dubice (VIDEO)

Među koalicionim partnerima, SNSD-om, DNS-om i Socijalističkom partijom u Kozarskoj Dubici kalkulacija nema. Danas su ove tri stranke potpisale sporazum o zajedničkom kandidatu za načelnika Kozarske Dubice.
Radenko Reljić - Foto: RTRS
Radenko ReljićFoto: RTRS

Kandidat za načelnika u ime koalicije SNSD, DNS, i SP, jeste doktor, Radenko Reljić, član Saveza nezavisnih socijaldemokrata i aktuelni direktor dubičkog Doma zdravlja.

Međutim još nije poznato ko će biti kandidat Saveza za promjene za načelnika Kozarske Dubice na predstojećim oktobarskim izborima. 

Dogovor je postignut - sporazum potpisan. Koalicioni partneri iz Kozarske Dubice na predstojeće izbore izlaze sa jednim kandidatom. Radenko Reljić izabran je jednoglasno od opštinskog odbora SNSD-a.

"Nije bilo drugih kandidata i mi smo ponosni što smo 100 odsto jedinstveni ovdje u Kozarskoj Dubici", izjavio je Јovica Šuman predsjednik opštinskog odbora SNSD-a Kozarska Dubica.

Sa ovim su saglasni i koalicioni partneri – Demokratski narodni savez i Socijalistička partija. Dijele stav o pitanju zajedničkog kandidata. M

Međutim, Reljić nije bio jedino ime. Kažu, bilo je još kandidata koji su pokazali da znaju raditi i imaju rezultate iza sebe.

"U razgovoru sa SNSD-om i Socijalističkom partijom, nekoliko imena je bilo u opticaju. Kada se pojavilo ime doktora Radenka Reljića, ono je, ja volim da kažem, bilo bez konkurencije, smatramo da je to najbolji kandidat", rekao je Darko Banjac predsjednik opštinskog odbora DNS-a Kozarska Dubica.

"Ovo je prvi put da su ove tri partije zajedno od poslije rata i ja se nadam da će to doprinijeti da ova opština stane na noge i krene naprijed, riječi su Brane Miljatovića, predsjednika Opštinskog odbora SP-a Kozarska Dubica.

Planove koje bi realizovao kao načelnik ove opštine, Radenko Reljić ne krije.

"To su, prije svega, finansijska stabilnost opštine i njezina reorganizacija. Druga stvar koja je u ingerenciji opštine prije svega održavanje infrastrukture i održavanje komunalnih djelatnosti, treća stvar prije svega će biti potražnja stranih investitora po svijetu da se ovdje dovede kapital da se ovdje zaposle mladi ljudi koji napuštaju, ne samo Dubicu, nego i RS", izjavio je Reljić.

Ko će kandidatu vladajuće koalicije na oktobarskim izborima stati na crtu iz opozicionih redova, za sada nije poznato.