latinica  ћирилица
18/05/2016 |  08:51 | Autor: BETA

Policija buldožerima uništila motocikle zaplijenjene zbog nasilne vožnje (VIDEO)

Njujorška policija je buldožerima zdrobila 70 zaplijenjenih motocikala i "kvadova" da bi time pokazala oštru politiku prema nasilnoj vožnji gradskim ulicama.
Njujork: Uništavanje motocikla (NYC Police Department photo) -
Njujork: Uništavanje motocikla (NYC Police Department photo)

Јavno drobljenje motocikala dio je akcije njujorške policije u obračunu s nasilnim vozačima koji, većinom mladi i bez vozačke dozvole, jurcaju ulicama na neregistrovanim, nelegalno modifikovanim motociklima, i na motociklima i ATV vozilima "kvadovima", namijenjenim isključivo za terensku vožnju.

Šef Policije Viliam Braton je izjavio da ti vozači "predstavljaju vanrednu opasnosti ne samo za sebe, nego za sve građane".

Oduzeti motocikli i "kvadovi" su položeni na bok na obali u Bruklinu i dva buldožera su ih pregazila nekoliko puta.

Ove godine je oduzeto 679 motocikala i "kvadova", 95 odsto više nego prošle, a desetine vozača su uhapšene zbog nasilne vožnje, ugrožavanja drugih i sličnih nedjela.

Poslije pogibije jednog motocikliste tokom policijske potjere, policija ih više ne juri ulicama Njujorka, već ih prati iz helikoptera i hvata kasnije.

Njujorška policija će od prodaje zdrobljenih motocikala otpadu dobiti oko pet centi po kilogramu.

Motocikli i "kvadovi" su uništeni jer je procijenjeno da su bili takvi da bi ih rijetko ko kupio, a da bi bilo skupo opremiti ih za registraciju da bi se legalno mogli koristiti na ulicama.