latinica  ћирилица
18/05/2016 |  10:23 | Autor: RTS

Јunajted bolji od Bornmuta za nastup u LE

Fudbaleri Mančester junajteda pobjedili su na svom terenu Bornmut sa 3:1, u posljednjoj utakmici posljednjeg, 38. kola Premijer lige i kao peti na tabeli obezbijedili učešće u grupnoj fazi Lige Evropa.
Mančester Јunajted - Foto: AP
Mančester ЈunajtedFoto: AP

Јunajted je poveo u 43. minutu golom Vejna Runija, vođstvo je duplirao Markus Rašford u 74, a treći gol za domaće postigao je Ešli Јang u 87. minutu, tri minuta pošto je na terenu zamjenio Entonija Marsijala. Konačan rezultat postavio je Kris Smoling u trećem minutu sudijske nadoknade vremena, kada je poslao loptu u svoju mrežu poslije šuta fudbalera Bornmuta Maksa Gradela. To je prvi gol koji je u klupskoj istoriji Bornmut postigao na Old Trafordu.

Utakmica je trebalo da se odigra u nedjelju, 15. maja, kada su odigrane sve utakmice posljednjeg kola, ali je otkazana zbog sumnji na bombu na stadionu Old Traford.

Stadion je tada evakuisan, a ispostavilo se da se radi o imitaciji bombe, koja je greškom ostavljena na stadionu poslije vježbe kompanije koja obezbjeđuje Old Traford.

Sezonu u Premijer ligi Mančester junajted je završio na petom mjestu sa 66 bodova i plasirao se u grupnu fazu Lige Evropa. Isti broj bodova ima i njegov gradski rival Siti, ali će zbog lošije gol razlike kao šesti igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Bornmut je opstao u ligi, sezonu je završio na 16. mjestu na tabeli sa 42 boda.