latinica  ћирилица
18/05/2016 |  15:05 | Autor: SRNA

Višković: Ništa od prinudne uprave u RTRS-u

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je legitimno pravo opozicije da traži uvođenje prinudne uprave u Radio-televiziju Republike Srpske, ali da toga neće biti.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

"Nije to samo zahtjev opozicije u Srpskoj. Isti takvi zahtjevi iznose i opozicije u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. To je njihov legalan zahtjev samo od toga nema ništa", rekao je Višković novinarima tokom skupštinske pauze.

Opozicioni poslanici su tokom današnje rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o RTRS tražili uvođenje prinudne uprave u RTRS.

Govoreći o izvještaju Centra civilnih inicijativa /CCI/ u kojem se navodi da je izvršna i zakonodavna vlast u Federaciji BiH /FBiH/ imala više odluka i rješenja nego vlasti u Srpskoj, Višković je rekao da i Narodna skupština i Vlada rade po svom planu i programu.

On je naveo da je CCI analizirao prvi ovogodišnji kvartal, napominjući da u januaru u Srpskoj ima više neradnih dana nego u FBiH, te da se u tom entitetu nisu bavili rješavanjem isplate penzija preko trezor, dok je Srpska to pitanje riješila.