latinica  ћирилица
30/05/2016 |  10:25 ⇒ 10:25 | Autor: SRNA

Popović: Cilj Izetbegovića - nestanak Srpske

Politički analitičar Gostimir Popović izjavio je danas da je cilj predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića nestanak Republike Srpske i srpskog naroda u BiH.
Gostimir Popović (foto: facebook.com) -
Gostimir Popović (foto: facebook.com)

- To je još jednom potvrdio izjavom na samitu "Brdo-Brioni". Važno je da predstavnici srpskog naroda konačno shvate njegove namjere i da se prema bošnjačkom članu Predsjedništva BiH odnose na način kako zaslužuje - rekao je Popović.

On je istakao da je Izetbegović samit "Brdo-Brioni" iskoristio za napad na Republiku Srpsku i srpski narod, što dovoljno pokazuje o njegovim stvarnim namjerama.

- Samit "Brdo-Brioni" potpuno je bio nepotreban, jer neće dati nikakve rezultate za zemlje jugoistične Evrope. Na kraju ovog samita poslate su otrovne strelice prema Republici Srpskoj i srpskom narodu što je apsolutno nedopustivo - dodao je Popović.

Izetbegović je juče na konferenciji za novinare nakon "Brdo-Brioni" samita u Sarajevu optužio Republiku Srpsku i Banjaluku za navodni progon Bošnjaka i Hrvata u proteklom građanskom ratu u BiH.

Iako mu nije bilo upućeno pitanje, Izetbegović je stao u odbranu biskupa banjalučkog Franje Komarice koji je Banjaluku uporedio sa Blajburgom.