latinica  ћирилица
30/05/2016 |  13:42 | Autor: SRNA

Selaković: Srbija će nastaviti da ispunjava uslove

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković rekao je danas da jedino što očekuje povodom otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja jeste da će "neko umeti da cijeni ono što je Srbija uradila na tom planu."
Nikola Selaković - Foto: TANЈUG
Nikola SelakovićFoto: TANЈUG

"Ne bih spekulisao sa stavovima određenih država članica, one vjerovatno na to imaju pravo i postupaju kako misle da treba", rekao je Selaković, odgovarajući na pitanje novinara povodom hrvatske blokade otvaranja poglavlja 23.

Selaković je istakao da će Srbija nastaviti da vrijedno i radno ispunjava uslove i kriterijume i unapređuje svoj sistem vladavine prava, jer je to potrebno, kako je rekao, radi budućnosti građana Srbije i privrede.

"Srbija je ispunila mnogo uslova, možda čak i više nego što su to druge članice u trenutku stupanja u članstvo EU", naglasio je Selaković, koji danas boravi u Pančevu.

On nije želio da komentariše odluku Višeg suda u Beogradu o neizručenju tri člana Srpske radikalne stranke.

Viši sud u Beogradu pravosnažno je odlučio da nisu ispunjeni zakonski uslovi za hapšenje i izručenje troje radikala, Vjerice Radete, Јova Ostojića i Petra Јojića, koje je Hag tražio zbog nepoštovanja suda.