latinica  ћирилица
31/05/2016 |  17:47 ⇒ 17:55 | Autor: novosti.rs

Sa legendama na prvi let za Njujork

Na prvo putovanje do Amerike "Er Srbija" pozvala sve poznate čija imena nose njihovi avioni. Mesta rezervisana za Đokovića, Stankovića, Manojlovića i Divca.

Mjesto na prvom letu za Ameriku 23. juna, osim za premijera Aleksandra Vučića, rezervisano je i za sve poznate iz galerije "Žive legende srpske nacionalne avio-kompanije", čija imena su ispisana na avionima "Er Srbije". Na putovanje su pozvani Dejan Stanković, glumac Predrag Miki Manojlović, predsednik Olimpijskog komiteta Vlade Divac, kao i Novak Đoković.

Domaćini će im biti Dane Kondić, generalni direktor "Er Srbije" i Siniša Mali, predsjednik Nadzornog odbora nacionalne avio-kompanije.

Da je prvi teniser svijeta dobio kartu za ovo putovanje potvrdili su u ponedjeljak u njegovom pi-ar timu. Đoković, međutim, neće moći da leti za Njujork, jer se sprema za turnir u Vimbldonu, koji počinje četiri dana kasnije. Proslavljeni fudbaler Dejan Stanković zainteresovan je za ukrcavanje na let, ali još nije siguran da li će uspjeti da poleti zbog ranije ugovorenih obaveza.

Kako saznajemo, "Er Srbija" će u Njujorku organizovati prijem i promociju nove linije, a s obzirom na to da je Đoković spriječen da prisustvuje ovom događaju, okupljenima će najvjerovatnije uputiti poruku preko video-bima.

Novi avion "Er Srbije" koji će leteti za SAD još nije registrovan u Srbiji. Ovaj postupak biće obavljen tokom sljedeće nedjelje. U toku su završne pripreme na "šminkanju" kokpita "erbasa 330" u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Da bi letjelica dobila dozvolu vazduhoplovnih vlasti u Srbiji, na liniji od Abu Dabija do Beograda, biće organizovana simulacija leta za Njujork. U avionu će biti inpektori Direktorata civilnog vazduhoplovstva, koji bi trebalo da daju zeleno svjetlo novoj letelici u floti "Er Srbije".


"ERBAS A330"

ZA letove za Njujork do sada je prodato više od 12.000 karata. "Erbas A330" ima 254 sjedišta, a dužina aviona je 57,51 metar. Njegova brzina je 870 kilometara na čas, a leti na 12.500 metara.
koji ne poštuju gore navedene uslove.