latinica  ћирилица
20/06/2016 |  12:45 ⇒ 12:51 | Autor: RTRS

U Derventi potpisani ugovori vrijedni 600.000 KM

U opštini Derventa potpisani su ugovori o rekonstrukciji ulica na Čardaku i 18 drugih putnih pravaca, o nabavci vodovodnog materijala za vodovod "Leksija" i o rekonstrukciji javne rasvjete.
Derventa-potpisani ugovori o rekonstrukciji ulica - Foto: SRNA
Derventa-potpisani ugovori o rekonstrukciji ulicaFoto: SRNA

Vrijednost ugovora sa firmom "MG MIND" iz Mrkonjić Grada o rekonstrukciji ulica i puteva je 446.000 KM, ugovor o nabavci materijala za vodovod "Leksija" sa preduzećem "Hidroinžinjering i Ekonomik" Banjaluka je 121.037 KM, a ugovor o rekonstrukciji javne rasvjete sa "Energo sistemom" Brčko iznosi 17.619 KM.

Ugovore je potpisao načelnik opštine Derventa Milorad Simić sa predstavnicima firmi koje su odabrane kao najpovoljnije za izvođenje radova ili nabavku materijala.

Simić je izrazio uvjerenje da će izabrani izvođači posao uraditi na vrijeme, jer je riječ o renomiranim firmama sa kojima je lokalna zajednica već sarađivala.

"Radiće se rekonstrukcija ulica na Čaradaku i 18 manjih i većih putnih pravaca. Kada je u pitanju vodovod Leksija - Malica u koji je uključeno 117 učesnika potpisan je ugovor o nabavci materijala, a već danas održaću sastanak sa Građevinskim odborom da definišemo aktivnost oko kopanja glavnog cjevovoda", rekao je Simić.

On je dodao da je od ranije postojao problem sa uličnom rasvjetom, gdje je potrošnja bila velika i zamjenom postojećih sijalica sa štedljivim napraviće se uštede, od kojih će se u narednom vremenu moći nastaviti radovi na rekonstrukciji rasvjete.

"Novac je rezervisan za ove namjene, a ne sumnjam u kvalitet radova i poštovanje rokova", dodao je Simić.