latinica  ћирилица
20/06/2016 |  13:23 ⇒ 18:16 | Autor: SRNA

Konferencija beba: Najmlađa beba rođena sa zubićem (VIDEO)

U Oštroj Luci danas je održana prva ovogodišnja konferencija beba u Republici Srpskoj.
Oštra Luka -  konferencija beba - Foto: SRNA
Oštra Luka - konferencija bebaFoto: SRNA

Robne nagrade dodijeljene su najmlađoj bebi, najstarijem djetetu i bebi sa najviše braće i sestara.

Najmlađa beba Emilija Stojnić danas ima 34 dana i prvo je dijete u porodici Stojnić. Rođena je sa zubićem.

"Progrizla je dudu i po tome smo primijetili da se nešto dešava. Primijetili smo zubić i zabrinuli smo se zbog toga. Odveli smo je ljekaru, a ljekar nam je rekao da nemamo razloga za brigu i da je to vrlo rijetka pojava, ali da se dešava", kaže mama Ivana.

Nagradu za bebu sa najviše braće i sestara dobila je beba Adrijana Gajić koja ima i tri starija brata, a jedan od braće, Danilo, dobio je nagradu kao najstarije dijete na konferenciji beba, s obzirom na to da je gornja granica za učešće pet godina.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za porodicu Republike Srpske Bosiljka Bošnjak rekla je da ova manifestacija nastoji da ukaže na značaj roditeljstva koje predstavlja najljepšu, ali i najodogovorniju ulogu u životu.

Najmlađa beba rođena sa zubićem (Foto: SRNA)

"Na poziv Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske ove godine odazvalo se 26 lokalnih zajednica. Počinjemo danas u Oštroj Luci, a završavamo 3. jula u Ribniku", rekla je Bošnjakova.

Zamjenik načelnika opštine Oštra Luka Dragan Mastikosa rekao je da se konferencija beba u ovoj opštini održava treći put i da joj je cilj da poveća natalitet.

"Teška je ekonomska situacija u Republici Srpskoj, ali mladima treba pružiti šansu. Treba adekvatne programe donijeti na republičkom nivou. Ekonomski faktor je najbitniji i treba povećati dječiji dodatak da se poboljša stabilnost porodice", naveo je Mastikosa.

Prigodan program priredili su nastavnici i učenici Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Oštroj Luci.

U ovoj opštini od početka godine do danas rođeno je sedam beba.