latinica  ћирилица
20/06/2016 |  16:19 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Krsna slava opštine Kostajnica (VIDEO)

Opština Kostajnica formirana je prije dvadeset jednu godinu. Iako nerazvijena lokalna zajednica, ipak privredna preduzeća ostvaruju dobre izvozne rezultate.
Kostajnica - Foto: RTRS
KostajnicaFoto: RTRS

U Kostajnici se Duhovski ponedjeljak obilježava kao krsna slava opštine. Pored privrednih rezultata danas i još jedan iz oblasti infrastrukture. Završena je izgradnja obalo utvrde u dijelu Ulice Ranka Šipke, koja je od velikog značaja u odbrani od eventualnih poplava. 

U izgradnji obalo utvrde dužine 330 metara utrošeno je 200.000 KM. Sredstva su obezbijeđena iz Fonda solidarnosti Srpske za otklanjanje posljedica od poplava.

- Sama obalo utvrda je saobraćajnica za blok jedan gdje su njenom izgradnjom stvoreni uslovi za izgradnju autobuske stanice, tržnog centra - rekao je Drago Bundalo, načelnik opštine.

U Kostajnici je najviše preduzeća u oblasti tekstilne i drvoprerađivačke industrije. Posebno zapažene rezultate ostvaruju u izvozu. U 2015. godini izvoz je iznosio 26 miliona KM.

Bosiljka Dejanović, direktorka Konfekcije Sana-Linea kaže da ovo preduzeće izvozi svoje proizvode i na rusko tržište.

- Imamo sigurne i stabilne kupce koji su godinama sa nama, tako da nemamo problema s plasmanom - kaže Nenad Knežević, rukovodilac proizvodnje u DOO Јošne.

Predstavnici Boračke organizacije opštine, te Vlade i Narodne skupštine Srpske položili su vijence na spomen obilježje u Kostajnici.