latinica  ћирилица
20/06/2016 |  16:34 ⇒ 16:50 | Autor: SRNA

Kvalitetni nacrti zakona o turizmu i ugostiteljstvu

Predstavnici lokalnih turističkih organizacija iz Republike Srpske ocijenili su danas u Banjaluci da su kvalitetni nacrti zakona o turizmu i ugostiteljstvu, kojima bi trebalo da bude unaprijeđen rad turističkih organizacija i subjekata koji se bave ugostiteljstvom.
Direktori turističkih organizacija iz Banjaluke, Laktaša, Srpca, Šipova, K.Dubice, Kostajnice i Novog Grada na sastanku - Foto: SRNA
Direktori turističkih organizacija iz Banjaluke, Laktaša, Srpca, Šipova, K.Dubice, Kostajnice i Novog Grada na sastankuFoto: SRNA

Delegacija Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske razgovarala je sa direktorima turističkih organizacija iz Banjaluke, Laktaša, Srpca, Šipova, Kozarske Dubice, Kostajnice i Novog Grada o pripremi konačne forme ovih zakona.

Cilj ovih zakona jeste ostvarivanje strateških pravaca u turizmu i ugostiteljstvu Republike Srpske koji su definisani Strategijom razvoja turizma do 2020. godine, kao i drugim planskim dokumentima, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Predstavnici Ministarstva trgovine i turizma potvrdili su da će ovi zakoni biti upućeni Vladi i Narodnoj skupštini Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske će i narednih dana održavati sastanke sa lokalnim turističkim organizacijama, lociranim prema turističkom prostoru kome pripadaju.