latinica  ћирилица
28/06/2016 |  13:44 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

Јedinstvena osuda paljenja vozila Boška Tomića (VIDEO)

Predstavnici SDS-a, SNSD-a, PDP-a i NDP-a jedinstveno su danas osudili paljenje vozila predsjednika Oštinskog odbora SNSD-a Pale Boška Tomića i zatražili od MUP-a Republike Srpske i drugih organa bezbjednosti u BiH da rasvijetle ovaj događaj.
Pale: Osuđen postupak paljenja automobila Boška Tomića - Foto: SRNA
Pale: Osuđen postupak paljenja automobila Boška TomićaFoto: SRNA

Nakon što je juče podmetnut požar u automobilu predsjednika opštinskog odbora SNSD-a Pale Boška Tomića danas je održan sastanak predstavnika političkih partija, a koji je sazvan napoziv načelnika opštine.

Sastanku su se odazvali predstavnici SNSD-a, SDS-a, PDP-a i NDP-a. Istaknuto je da jučerašnji incident ne šalje pravu sliku, a ni dobru poruku o Palama. Incident ovakve vrste nije prvi, ali bi trebalo da bude posljednji, jer svi želimo dobro našim građanima, pošto je bezbjednost osnova zdravog i normalnog života, poručeno je sa sastanka.

"Motiv ovog sastanka je zato što je u pitanju istaknuta politička ličnost i što ovo može poprimiti elemente terorizma i širenja straha među građanima. Pitamo se - ako je Bošku Tomiću zapaljeno auto, ko je onda sljedeći", rekao je Miodrag Kovačević, načelnik opštine Pale.

Usvojeno je nekoliko zaključaka koji će biti proslijeđeni policiji. Učesnici sastanka naglasili su da će podržati sve akcije koje će dovesti do toga da se građani osjećaju bezbjedno.

"Ovo što se desilo Bošku Tomiću, može se desiti svakom građaninu Pala ili nekom drugom članu političke partije. Kako nam dolaze izbori, ne bismo voljeli da neko ovakve situacije zloupotrebljava u političke svrhe", ističe Bojan Pejović iz SNSD-a.

Predrag Vučičević iz PDP-a je naglasio da ih niko nije zaplašio niti će ih zaplašiti. Naglašava da je ovo kukavički čin i da će tražiti od Ministarstva unutrašnjih poslova da sazna ko je počinilac ovog djela.

Policija je utvrdila da je požar u automobilu Boška Tomića podmetnut. Tokom uviđaja izuzeti su dokazi koji su upućeni na vještačenje, a koji bi mogli da dovedu do počinilaca.