latinica  ћирилица
01/07/2016 |  12:39 | Autor: SRNA

N. Grad: Uručeni ključevi za četiri stana za boračke kategorije

Pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović i zamjenik načelnika opštine Novi Grad Zoran Starčević uručili su danas ključeve četiri stana porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.
Novi Grad: Uručeni ključevi za četiri porodice - Foto: SRNA
Novi Grad: Uručeni ključevi za četiri porodiceFoto: SRNA

Za izgradnju zgrade u Novom Gradu sa četiri stambene jedinice resorno ministarstvo je obezbijedilo 116.000 KM, a opština Novi Grad 23.000 KM.

Stanove su dobile dvije porodice poginulih boraca i dva ratna vojna invalida.

Milunović je rekao da je Program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u ovoj opštini završen, a da je u Republici Srpskoj pri kraju.

"Ostalo je da bude zbrinuto 316 korisnika. U toku je izgradnja stambenih jedinica za njih 160, dok ostali korisnici treba da dobiju nepovratna novčana sredstva", rekao je Milunović.

On je naveo da je od 1999. godine u vladin Program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida uloženo 147.880.000 KM, čime je stambeno zbrinuto 7.986 porodica.

"Vlada Republike Srpske je naložila stručnim službama resora boračko-invalidske zaštite da pripreme novu uredbu, jer je evidentno da se određen broj porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida ranije nije prijavio", rekao je Milunović.

On kaže da je prijedlog uredbe pripremljen i da će uskoro biti proslijeđen Vladi Srpske.

Zamjenik načelnika opštine Novi Grad Zoran Stračević kaže da je ovim programom u Novom Gradu zbrinuto ukupno 197 porodica, za šta je obezbijeđeno 680.000 KM.

On kaže da su za 52 korisnika izgrađene stambene jedinice, dok je njih 145 dobilo nepovratna novčana sredstva.