latinica  ћирилица
02/07/2016 |  08:01 ⇒ 03/07/2016 | 00:19 | Autor: Agencije

Petostruko ubistvo u Žitištu, više od 20 ranjenih (FOTO/VIDEO)

Tragedija u Žitištu u Zrenjaninu. Siniša Zlatić iz automatske puške u kafiću je ubio suprugu i još četiri osobe, a 22 ranio.
Petostruko ubistvo u Žitištu kod Zrenjanina, više od 20 ranjenih - Foto: RTS
Petostruko ubistvo u Žitištu kod Zrenjanina, više od 20 ranjenihFoto: RTS

 Teško ubistvo dogodilo se jedan sat poslije ponoći. Među povrijeđenima je i najmanje troje maloljetnika. Pokrajinski sekretar za zdravlje Zoran Gojković izjavio je danas u Zrenjaninu da je u noćašnjoj tragediji u Žitištu pet osoba poginulo, a 20 ranjeno od kojih je jedna osoba u teškom stanju i ona je smještena u Klinički centar Vojvodine.

 Foto: RTS

Očevici tragičnog zločina koji se dogodio u Žitištu kod Zrenjanina navode da je osumnjičeni ušao u kafić i ispalio više hitaca iz automatskog oružja i tom prilikom ubio svoju suprugu i još jednu žensku osobu. Nakon toga je nastavio da puca po građanima koji su se nalazili u kafiću. Јoš tri osobe podlegle su povredama u zrenjaninskoj bolnici.

Stefanović: Neočekivana tragedija, pucao iz ilegalnog oružja

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio jutros da je osumnjičeni za petostruko ubistvo pucao iz automatskog oružja koje je ilegalno posedovao, ali da je situacija bila potpuno neočekivana i da nije bilo nikakvih naznaka koje bi ukazilvale na tragediju.

Foto: RTS

- Situacija je potpuno neočekivana, jer osumnjičeni nije imao nijedan prekršaj, ni krivičnu prijavu, napomenuo je Stefanović.

Motiv najvjerovatnije ljubomora

Јoš nema informacija o motivu ubistva, ali se pretpostavlja da se radi o nesuglasicama u porodici, to jest o ljubomori i propalom braku. Mještani kažu da su se Zlatić i njegova supruga rastali prije šest mjeseci. 

 Od sutra trodnevna žalost u Srednjebanatskom okrugu

U cijelom Srednjebanatskom okrugu od sutra će biti proglašena trodnevna žalost povodom tragedije u Žitištu, izjavio je  predsjednik opštine Žitište Mitar Vučurević. Ta odluka je donijeta jutros na vanrednoj sjednici skupštine opštine kojoj su pored rukovodstva opštine prisustovali i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, načelnik Srednjebanatskog okruga Dušan Šijan i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Јanjić.

Јedan ranjeni u teškom stanju,druga dva stabina

U Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu operisana su tri pacijenta koja su noćas teško ranjena u pucnjavi u kafiću "Makijato" u vojvođanskj opštini Žitište.
Јedan od pacijenta smješten je poslije operacije u jedinicu intenzivne njege i u teškom je zdravstvenom stanju.

Pomoćnik direktora za zdravstvo u Kliničkom centru Vojvodine Vesna Turkulov kaže da su druga dva pacijenta smještena u jedinici poluintenzivne njege i da su vitalno stabilni.

Sva tri pacijenta primljena su rano jutros u Urgentni centar sa teškim tjelesnim povredama koje su posljedica ranjavanja vatrenim oružjem.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je u četiri zdravstvena centra u Srbiji trenutno zbrinuto 16 pacijenata koji su ranjeni u pucnjavi u kafiću u Žitištu kod Zrenjanina.