latinica  ћирилица
11/07/2016 |  12:28 ⇒ 12:40 | Autor: SRNA

Višegrad: Mladen Đurević kandidat za načelnika opštine

Predsjednici opštinskog odbora SNSD-a Višegrad Pero Petrović, SP Željko Ševrt i DNS Mladenko Tasić potpisali su sporazum o zajedničkom nastupu ovih političkih partija na lokalnim izborima, koji podrazumijeva podršku kandidatu za načelnika opštine Višegrad Mladenu Đureviću.
Podrška kandidatu za načelnika opštine Višegrad Mladenu Đureviću - Foto: SRNA
Podrška kandidatu za načelnika opštine Višegrad Mladenu ĐurevićuFoto: SRNA

Koalicionom sastanku, osim predsjednika i kandidata za načelnika, prisustvovali su nosilac liste DNS-a Mile Perić, potpredsjednik SP Biljana Maksimović i član ove stranke Goran Borenović, kao i predsjednik Izbornog štaba SNSD-a Višegrad Darko Andrić.

Đurević je rekao da je današnjim potpisivanjem koalicionog sporazuma stavljena tačka na sve spekulacije u prethodnom periodu koje su se odnosile na saradnju ovih stranaka.

"Kao i svaki mlađi čovjek, imam mnogo ambicija, da Višegrad dobije mjesto koje zaslužuje i uvjeren sam da ćemo u narednom periodu ostvariti samo dobre rezultate za Višegrad i da ćemo zajedničkim radom napraviti od Višegrada, ono što svi očekuju", istakao je Đurević.

On je zahvalio rukovodstvu DNS-a i SP Višegrad za ukazano povjerenje i naveo da će 2. oktobra u Višegradu biti ostvaren veliki uspjeh za kandidata za načelnika i za liste ove tri partije.

Predsjednik Opštinskog odbora SP Višegrad Željko Ševrt rekao je da ova stranka daje jednoglasnu podršku Đureviću zato što smatra da će uspješno voditi opštinu Višegrad jer ima dovoljno ambicija i sposobnosti za rukovođenje opštinom.

"Potrudićemo se da svojim radom opravdamo i povjerenje naših članova i da naši odbornici budu dio vlasti u Višegradu, a dogovorenu koaliciju podržavamo na maksimalnom nivou", dodao je Ševrt.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Mladenko Tasić rekao je da ova stranka daje podršku Đureviću. "Smatramo da će on na najbolji način voditi opštinu Višegrad, zajedno sa nama, koji ćemo mu pomoći da ostvari najbolji rezultat i da napravimo još bolji grad Višegrad", rekao je Tasić.

On je naglasio da sa sigurnošću očekuju pobjedu Đurevića, a da će se odbornici DNS-a potruditi da naprave što bolji rezultat i da svojim učešćem u vlasti riješe ključna pitanja, koja do sada nisu uspjela biti ostvarena.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Višegrad Pero Petrović rekao je da je Višegrad 2014. godine na parlamentarnim izborima dao do znanja da nije zadovoljan lokalnom vlašću i da je ubjedljivo dao podršku koaliciji koja je danas potpisana.

"Izuzetno sam zadovoljan što je ova koalicija potpisala sporazum o saradnji i podršku načelniku Mladenu Đureviću i smatram da je to jedan od preduslova da on pobijedi i da će to i biti, a da će ove tri stranke imati dovoljno odbornika da napravimo i skupštinsku većinu", istakao je Petrović.

On je dodao da očekuje pozitivne promjene, koje će se ogledati u tome što će biti napravljen drugačiji sistem rada, odnosno organizacije i same lokalne uprave i organizacije lokalnih preduzeća, a prioritet će biti dat projektima koji su potrebni ovom gradu.